Reviews + Films
Chaos

Chaos

14 april 2010 Regie: Tony Giglio
Cast: Jason Statham, Ryan Phillippe, Wesley Snipes

Chaos is een typische Hollywoodfilm, bankrovers en agentjes. De film begint met een bankoverval die uitloopt op een gijzeling. De gijzelaars hebben maar één enkel verzoek; ze willen ex-agent Conners als onderhandelaar. Conners werd ontslagen omdat hij bij een eerdere kleinschaligere gijzeling een onschuldige burger doodschoot, maar dat wordt al snel vergeven.

Conners wordt bijgestaan door rookie-detective Dekker. De bankrovers weten echter door het creëren van chaos te ontsnappen. Met een beetje detectivewerk komen de twee de hoofdgijzelaar steeds meer op het spoor. Deze lijkt echter een spelletje met het tweetal te spelen en weet steeds weer te ontkomen. Het plot werkt op een wending toe, met een ‘grote’ verrassing als afsluiter.

Helaas zijn de dialogen niet altijd even sterk en soms zijn ze gewoonweg slecht. Het acteerwerk is niet veel beter, vooral de acteurs met bijrollen zijn van de laagste rang. Jammer, hierdoor bereikt de film niet het niveau dat het beoogd. Voornamelijk de plotwending schiet naast het doel. Als kijker hebben we al vrij snel door wat er gaande is, en wie de daadwerkelijke boef is. Zonde. Deze film had veel en veel beter kunnen zijn. Vooral het gebruik van de chaostheorie had beter in het script verwerkt moeten worden.

txt St0rm

Party Tips