Reviews + Singles
Chris James - All For Her EP

Chris James - All For Her EP

11 oktober 2012 Label: Gruuv
Cat nr: GRU018
Stijl: deephouse

Release: 15 oktober 2012

Oordeel: 4/5


Chris James is vooral bekend door zijn knallerrelease met Coat of Arms, genaamd This is Something. Deze track werd in de laatste podcasts van onder andere Jamie Jones en Claude Vonstroke gebruikt.

Met Song For Her weet James menig gevoelige snaren te raken. Niet alleen het muzikale maar ook het melodieuze en vooral vocale worden prachtig bij mekaar gesmeed. En als je dan het geluk mag hebben dat Audiojack er een remix van wilt maken, dan weet je dat het goed zit. Ook deze track klinkt goed in de oren, iets rustiger maar geweldig aangenaam om luisteren.

And I Fought heeft een meer retro weerklankje, James maakt gretig gebruik van synths en weet er ook een aanstekelijke vocal aan te breien.

Make Ups No Break Ups tenslotte wordt de kers op de taart van deze geweldige EP. Een hevige bassline gat over in een zweverige break waarbij de ‘wahwah’ geluiden ons naar de oren vliegen. Op het hoogtepunt barst de hele ‘break up’ uit in een welverdiende ‘make up’.

Kwinten Lambrecht

Tracks
1. Song For Her
2. Song For Her (Audiojack dub for Ra)
3. Song For Her (original dub)
4. And I Fought
5. Make Ups No Break Ups

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/QDMGhPBJ3b4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Party Tips