Reviews + Partyreports
City Parade || Dansen onder het Atomium

City Parade || Dansen onder het Atomium

24 augustus 2010 Na de verschrikkelijke gebeurtenissen in Duisburg op de Love Parade, werden voor de City Parade in Brussel zeer strenge maatregelen genomen. Het grootste verschil met de vorige edities was de inkomprijs. De City Parade was een tocht van een bepaald punt naar een ander in onze Belgische steden, maar daar kwam een eind aan. Een heel gebied werd afgezet en om ongeveer te weten hoeveel volk zou komen opdraven werden zelfs voorverkooptickets verkocht. Daardoor ging de charme van de City Parade ietwat verloren.

Maar niet getreurd, er was tenminste nog een parade! Op drie stages werd er voor muziek gezorgd, daarnaast waren er twintig trucks van discotheken en clubs waarop dan ook nog eens muziek werd gespeeld en met gadgets werd geworpen. De drie stages waren van FUSE, Versuz en Larocca. Rond elke stage stond genoeg volk en door het lekkere weer gingen vele mensen aan het dansen. Eindelijk nog eens prachtig weer!

Voor Dance.nl werd vooral de FUSE stage gevolgd. Technasia speelde een heftige set, de Fransman speelde geen twee uur zoals aangekondigd, maar één uur. Niet erg, want na een tijdje heb je het ook wel gehad met de zeer harde beats en té hoge tonen. Hierna speelde City Boyze, een voor ons onbekende dj. De jonge knaap speelde vooral ‘housey’-achtige tracks, maar zijn set werd al snel verstoord door een ‘kudde’ vrachtwagens die langs beide kanten van het podium passeerden. U leest het goed, op bepaalde momenten werd muziek gespeeld langs drie verschillende kanten. Resultaat (in chronologische volgorde): verbazing, verstomming, verzuring, hoofdpijn. Wanneer de kakofonische meute eindelijk (!) gepasseerd was, dit spelletje duurde zeker een uur, mochten Dimitri Vegas & Like Mike eraan beginnen. De speelkameraden van Axwell, Laidback Luke en co stelden teleur. Okay, technisch zat het snor, maar moeten ‘BE’, ‘pump up the jam’ en ‘we are your friends’ nou echt op een FUSE stage gespeeld worden?

Nee, een echte techno held zoals Marco Bailey zou het klusje al lang geklaard hebben. Bij momenten draaide hij lekker harde Bailey tracks, maar toch had hij heel wat moeite om het publiek helemaal mee te krijgen. Marco moet trouwens dringend nog eens naar de fitness, de anders zo gespierde Bailey zag er enorm vermagerd uit en ook na zijn show gaf hij een nogal slappe indruk (hopelijk is alles goed met hem). Dave Clarke kwam niet opdagen (erg jammer!), dus mocht FUSE-resident Pierre de City Parade 2010 besluiten…

Jammer dat het ‘paradegehalte’ niet geheel tot uiting kwam, de parade zelf was eerder een irritant bijvoegsel. Natuurlijk moeten we de gebeurtenissen van de Love Parade goed in ons achterhoofd houden maar het terrein waar de City Parade doorging was helemaal niet vergelijkbaar… Hopelijk wordt het concept volgend jaar opnieuw beter uitgewerkt, uiteraard rekening houdend met de strengste veiligheidsmaatregelen.

txt & imgs Kwinten Lambrecht
Party Tips