Reviews + Albums
Coma - In Technicolor

Coma - In Technicolor

17 april 2013 Label: Kompakt
Cat nr: KOMPAKTCD106
Stijl: synthpop / techno

Release: 15 april 2013

Oordeel: 4/5Coma is een uit Keulen afkomstig duo, bestaande uit Georg Conrad en Marius Bubat. Als luisteraar biedt het duo je een afgewogen mix van 80’s wave (pop), techno en elektronica. Noem het techno-pop. Muziek van nu dat het stempel ‘retro modern’ draagt en de synthesizers overuren draaien.

Binnen genoemde marges is In Technicolor een redelijk gevarieerd album. Missing Piece valt op door zijn pakkende, doch simpele synthesizer thema. Tijdens de track # ligt de focus op sci-fi achtige sferen.

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/WCRGL5WP8ww" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

In Technicolor biedt ook enkele uitgesproken hoogtepunten in de vorm van My Orbit en vooral The Great Escape. Laatstgenoemde is andermaal een op sci-fi sferen gebaseerd werkstuk. Een track die met kop en schouders boven het overige materiaal van het album uitsteekt.

Meer in zijn algemeenheid: In Technicolor sluit min of meer aan op de muziek van bijvoorbeeld WhoMadeWho en Cubenx (minus de shoegaze invloeden).

Art-D-Fact

Tracks
01. Hoooooray
02. Maybach
03. Cycle
04. Les Dilettantes
05. Missing Piece
06. #
07. Out Of Control
08. My Orbit
09. The Great Escape
10. maximal MINIMAL
11. Scales
12. T.E.D.

Party Tips