Reviews + Partyreports
Dansen op het water met Loveland Festival 2010

Dansen op het water met Loveland Festival 2010

19 augustus 2010 Na een geweldige vakantie zou je niet denken dat ik weer blij ben om terug te zijn in ons koude kiikkerlandje. Misschien is het echter wel begrijpelijk als je bedenkt dat ik een mooi vooruitzicht had: Loveland Festival 2010. Mijn voeten staan nog amper op Nederlandse bodem, en ze zijn nu alweer aan het dansen.

De overweldigende line-up geeft je geen keus, alle podia zijn gevuld met dj’s die er alles voor doen om je in beweging te krijgen. En dat lukt. Isis, Erick Morillo, Fedde LeGrand, allemaal Grote Namen die je hier tegenkomt. Maar wat Loveland echt een opvallend festival maakt zijn alle gekke dingen die ze hebben toegevoegd om het nog vermakelijker te maken. Zo staat er een groot reuzerad waarin je een prachtig uitzicht hebt over het hele terrein. En als ik sta te dansen voor het T-Dansant Stage merk ik dat de bodem onder mijn voeten beweegt. Ik bedenk dat ik na twee biertjes toch écht nog niet dronken kan zijn, en dan kom ik erachter dat we met zijn allen op een vlot in het zwembad staan.

Waar de meeste festivals proberen om de bezoekers angstvallig weg te houden bij het water, speelt Loveland hier juist op in. Niet alleen met een drijvend podium, maar ook het omringende water wordt nuttig gebruikt door rubberbootjes. Een hilarisch gezicht als meer dan twee mensen hierin proberen te komen, want droog blijf je nooit. Toch lukt het een aantal mensen om de overkant te bereiken. Zelf verkies ik een iets veiligere weg, het bruggetje. Aan de andere kant van het water kan je even relaxen als de drukte van het festival je wat teveel wordt. Terwijl je even rustig op een bankje gaat zitten kan je je ledematen laten beschilderen met glitter of je nagels laten doen in een tentje ernaast.

Na een half uurtje heb ik het wel weer gehad met de rust en met gekleurde armen keer ik terug naar het feestende gedeelte van het festival. Op het Fire-stage staat Sander Kleinenberg een ontzettend goeie set te draaien. Terwijl ik ook heel erg nieuwsgierig ben naar Stacey Pullen, ben ik niet weg te branden bij Kleinenberg. Ik ben niet de enige, want het hele grasveld staat vol met een dansende menigte. Dat ik af en toe even stilsta wordt niet toegestaan, binnen de kortste keren pakken wildvreemde mensen mijn handen om ze in de lucht te gooien.

Als ik na een tijdje echt niet meer kan, loop ik even verder naar het Underground-stage. De bass staat hier iets minder hard en Dimitri staat ontspannen te draaien. Hier wordt wel getolereerd dat ik even ga zitten en geniet van de beat. Toch kan ik geen rust vinden doordat ik weet dat Sasha al een tijdje op het Fire-stage moet staan. Gelukkig herwin ik mijn energie want dit had ik niet willen missen. De DJ geeft zich helemaal en hij mixt de melodieën strak door elkaar. Het is fantastisch om hier getuige van te zijn.

Net als ik denk dat dit niet overtroffen kan worden, klimt Secret Cinema het podium op. Hij knalt het laatste uurtje Loveland er keihard doorheen. Er komen letterlijk vlammen uit de torens van het Fire-stage. Als later ook nog eens vuurwerk de lucht ingaat kan ik alleen maar denken aan hoe geweldig ik het vandaag heb gehad. Met een sterretje in mijn hand spring ik op en neer en ik kan er geen genoeg van krijgen.

txt & imgs Marjet Sorgdrager
Party Tips