Reviews + Singles
Dash Berlin feat. Chris Madin - Fool For Life

Dash Berlin feat. Chris Madin - Fool For Life

28 februari 2013 Label: Aropa / Armada Music
Cat nr: AROPA029
Stijl: trance

Release: 25 februari 2013

Oordeel: 4/5


Het Nederlandse tranceproject Dash Berlin, bestaande uit Eelke Kalberg, Sebastiaan Molijn en frontman Jeffrey Sutorius behoort al enkele jaren tot de top van de trancescene. Het trio blijkt een goed geoliede machine te zijn, aangezien ze hits produceren aan de lopende band.

De meest recente release, genaamd Fool For Life, heeft wederom een hoge hitpotentie en laat ons kennismaken met de Engelse vocalist Chris Madin. Het pakketje trapt af met de grootste en meeslepende orginele track, die tot de nok toe gevuld is met knallende synths en emotierijke subtielheden. In combinatie met de vocalen lift de track de euforie naar een hoger niveau.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F3788624&show_artwork=true"></iframe>

Dash Berlin’s 4 AM Remix laat niets aan het toeval over, kent wat meer energie en steekt het danslontje wat sneller aan. Overduidelijk bedoeld voor overvolle dansvloeren in het holst van de nacht.

Landgenoot Estiva steekt de plaat in een melodieuzer maar net zo’n energiek jasje, net zoals de Argentijnse producer Tomas Heredia.
Laatstgenoemde speldt nog wat techy invloeden op dat jasje. Beide remixen spreken minder aan dan de originele track en de 4 AM Remix, maar blijven zeker de moeite waard.

Conclusie: Fool For Life is een fijne release, die ongetwijfeld vele malen voorbij zal komen tijdens de ASOT600 evenementen in Den Bosch en buitenland.

Patrick Kannberg

Tracks
1. Fool For Life
2. Fool For Life (4 AM remix)
3. Fool For Life (Estiva remix)
4. Fool For Life (Tomas Heredia)

Party Tips