Reviews + Partyreports
Dave Clarke brengt ADE-publiek in extase

Dave Clarke brengt ADE-publiek in extase

23 oktober 2010 Het is tijdens ADE altijd weer lastig kiezen. Op meer dan veertig verschillende locaties wordt er gefeest en zie daar dan maar eens de beste keuze uit te maken. Op vrijdag 22 oktober was die keuze voor de echte technoliefhebbers niet zo moeilijk. Dave Clarke presenteerde in de Melkweg wederom zijn eigen nacht en had een aantal grootheden uitgenodigd om hem op zijn feest bij te staan. Zo zouden naast Dave onder anderen ook Robert Hood, Green Velvet en Psycatron een deel van de nacht ter beschikking krijgen om het publiek in extase te brengen. En extatisch zou het worden, te druk helaas ook.

De Melkweg loopt al vroeg vol en de grote zaal is nog niet eens helemaal leeggelopen van het extra concert van Goldfish dat eerder op de avond in de Max plaatshad. Daarom is het eerste half uurtje/uurtje alleen de oude zaal beschikbaar voor het publiek dat op deze mooie technoavond af is gekomen en gelukkig duurt dat net niet te lang, want er moet al een beetje gestapeld worden in de oude zaal totdat de Max opengaat.

Snel door dus naar de grote zaal waar Estroe al staat te draaien. Nog bepaald niet op vol volume, dat blijkt wel wanneer zij klaar is en het duo van Psycatron begint. Meteen vliegen de zware technobeats je om de oren en dat komt ook gelijk ten goede aan de sfeer, die overigens al behoorlijk goed is.
Maar naarmate de set van Psycatron vordert wordt het drukker en drukker. Voorin kan men sowieso niet meer bewegen, alleen achterin de zaal is nog wat ruimte, maar ook daar staat iedereen boven op elkaar. Ook niet geheel onlogisch aangezien gastheer Dave Clarke na Psycatron gaat draaien en er in de persoon van Abe Duque in de oude zaal niet een dermate grote naam is neergezet dat dat voor een wat meer evenwichtige verhouding qua bezoekers zorgt tussen beide zalen.

En dat niet alleen, helaas valt het geluid tijdens de set van Psycatron tweemaal uit wegens wat technische problemen waardoor de sfeer wel een beetje een knauw krijgt, zeker bij de tweede keer wanneer er hier en daar wat gefluit is te horen. Maar voor zover dat is te zien, ligt dat niet aan Psycatron, die er echt wel wat van willen maken.
Daarna, aan het eind van de set van Psycatron en het begin van Dave Clarke, is het echt te druk geworden en zijn er zelfs wat opstootjes; gewoonweg teveel mensen boven op elkaar. Tip voor de Melkweg: volgende keer toch maar eens honderd kaarten minder verkopen of de programmering iets aanpassen.

Maar goed, Dave heeft er ook zeker wel zin in, zijn set is zeer onderhoudend en bij vlagen lekker stevig. Hij is wat ziek geweest in het weekend voor ADE, maar gelukkig net op tijd weer terug voor zijn eigen feestje.
Nog meer goed nieuws komt er als Robert Hood zijn opwachting maakt in de oude zaal, want geleidelijk aan wordt het overal ook wat minder druk en kan het feest pas echt beginnen.
Want geweldig is het, wat Robert Hood de oude zaal voortovert en daar krijgt hij ook zeker wat voor terug; iedereen gaat stuk. Lekker stevig opzwepende techno, gewoon zoals het hoort te zijn.

Wanneer Robert Hood uiteindelijk klaar is snel weer terug naar de grote zaal, want niemand minder dan Green Velvet staat daar nog even achter de decks. Hij haalt het niveau van de set van Hood niet, maar goed is het zeker.
Helemaal leuk is het nog dat het hele feest niet al om vijf uur is afgelopen (zoals van tevoren was vermeld op menig site), maar pas rond een uurtje of zes. Green Velvet mag nog lekker even doorgaan en waarom ook niet? Bij een evenement als ADE zouden er eigenlijk helemaal geen sluitingstijden moeten zijn, gewoon à la Berlijn, maar vooruit, met dit extra uurtje zijn de meesten behoorlijk tevreden. Eindconclusie simpel: Wel te druk, maar door de prima muziek toch een geweldig feest.

txt Colin Kraan
imgs Rijn Rauws
Party Tips