Reviews + Partyreports
De legende Speedy J

De legende Speedy J

17 mei 2010 De jaren ’90 herleven, dat schoot menig Solid Grooves bezoeker vast door het hoofd bij het betreden van een uitverkocht Tivoli de Helling. Dertigers, veertigers en zelfs vijftigers gaan uit hun dak op de dreunende beats van de Rotterdamse Technokoning Speedy J.

Liefhebbers, die echt voor de muziek komen en niet teleurgesteld willen worden. En die liefhebbers waren er in overvloed. Met lange rijen voor de garderobe tot gevolg en medewerkers die uiteindelijk zelfs nee moesten verkopen, waardoor men gedwongen werd de jas maar in de lobby achter te laten.

Waar de sfeer in het begin nog een beetje achterbleef en het jongere publiek vooral even lekker bijkletste met een drankje in de hand gingen de remmen na twee uur pas echt los. Jochem zelf leek er zin in te hebben en bouwde de boel regelmatig af met wat rustige beats om daarna weer volop terug te komen. Iets wat het publiek nodig leek te hebben om weer even op adem te komen. Een mooie mix tussen de zogenaamde ambient-techno en, om het maar even plat te zeggen, het hardere beukwerk.

Bij de bar gold eigenlijk hetzelfde verhaal als bij de garderobe, net iets te lange rijen. Het leek dan ook alsof er gewoon te veel mensen binnen waren. Nu kan dat kloppen want er waren inderdaad een aantal zelfbenoemde Rotterdamse fans aanwezig die hun kaartje zogenaamd ‘verloren’ waren en van een uitermate vriendelijke uitsmijter toch deel uit mochten maken van het feest binnen.

Toch leek vrijwel niemand hier echt last van te hebben en hing er die typische techno-sfeer: ongekend uit je dak gaan met z’n allen, zonder gezeur of problemen. De enige keren dat de aanwezige security in moest grijpen was wanneer mensen zich lieten verleiden tot het roken van een sigaret op de dansvloer. Jammer is wel dat het geluid net iets te laag stond, waardoor tijdens die afbouwende momenten het geroezemoes van het publiek duidelijk te horen was. Niet iets wat standaard is bij dit soort feestjes en zeker niet iets wat bijdraagt aan de kwaliteit van het geluid. Na een uur of vier leek dit voorbij, maar of dit kwam door het geluid of het afnemende publiek is niet duidelijk.

Invite had de eer het laatste uurtje vol te maken en hoewel de zaal nog maar half gevuld was slaagde hij er in de avond op een meer dan waardige manier af te sluiten. Een joelende en uitzinnige menigte achterlatend die niet de indruk maakt al richting huis te willen vertrekken.
Speedy J, wel eens beter gezien in bijvoorbeeld de Melkweg of Lowlands, maar: eens een held, altijd een held en prachtig om te zien hoeveel echte fans deze man heeft. Volgende keer dus sowieso weer aanwezig.

txt Lisa Spit
imgs Remco Steenman & Hellen Manten
Party Tips