Reviews + Partyreports
De vele hoogtepunten van Energy

De vele hoogtepunten van Energy

06 maart 2012 Waar eerst jarenlang Trance Energy wordt georganiseerd, is sinds vorig jaar een nieuw tijdperk ingeluid met Energy | The Network. De Utrechtse Jaarbeurs was zaterdag 3 maart gedurende een lange, energieke nacht weer even het toneel voor meer dan 30 deejays. De grote coryfeeën uit de muziekindustrie leken er net zoveel zin in te hebben als het toegestroomde publiek.

Het evenement begint al om 21 uur en wordt uiteindelijk rond de klok van 7 in de ochtend een halt toegeroepen. De duizenden bezoekers, variërend in leeftijd, uitdossing en hoeveelheid verslavende middelen, maar allemaal in voor een ouderwets avondje compleet uit je dak gaan, zien toe hoe Tiësto weer na lange tijd zijn comeback maakt op Nederlandse bodem.

Hij begint enigszins commercieel met remixes van Red Hot Chili Peppers en Gotye, maar al snel gaat hij over op wat hij al had beloofd, zijn meer recente werk. Het wordt hiermee wat experimenteler, maar de beuk begint er desalniettemin aardig in te raken. Haast iedereen die in de Jaarbeurs aanwezig is heeft zich naar dit spektakel toegesneld en staat hierdoor hutjemutje tegen elkaar.

Toch mag dit de pret niet drukken. Begeleid door indrukwekkende visuals blijft Tijs Verwest zelf heel gefocust, al verraadt zijn lach van oor tot oor meer dan duizend woorden...

Neerdalende confetti
Over naar de andere hoogtepuntjes van de avond. Want wat te denken van één van de hosts van het evenement: Sander van Doorn. In totaal heeft hij gedurende het door ID&T georganiseerde event drie uur gedraaid, om te beginnen in zijn eigen area en daarna in de grote zaal.
Sander bewijst tijdens zijn eerste live set maar weer eens dat hij over net zoveel inspiratie en talent beschikt als andere grote namen uit de trance-industrie. Met neerdalende confetti en zijn ongelofelijke enthousiasme achter de deejay-booth is het alsof je hier in een intieme club terecht bent gekomen waar je voorlopig nog niet weg wil...

Meesterwerken
Voordat Tiësto de heilige grond achter de deejay-booth betrad, was het de beurt aan de Zweed Eric Prydz. Natuurlijk heeft ook hij meesterwerken geproduceerd als Call On Me en Pjanoo, maar dat is nog lang niet alles. Achter de schermen produceert hij ook veel nummers voor collega-artiesten en in het verleden is hij lid geweest van Swedish House Mafia. Inmiddels werkt de Zweed zich meer toe naar het progressieve house-genre en daar kan hij het publiek wel mee bekoren.

Energy beleeft zo vele hoogtepunten, waaronder ook de set van Marco V, hij is en blijft een held! Maar zeer zeker ook Hardwell, die een minimaal net zo sterke set draait als zijn voorganger Tiësto!

En dan tot slot de Duitser Moguai. Hij mag één van de drie podia afsluiten en doet dit haast op een onnavolgbare wijze. Wat is deze deejay toch een gepassioneerde muziekproducer die zich al meer dan twee decennia continu weet te vernieuwen en daarmee veel collega’s inspireert. Niet voor niets dat hij nog dit jaar gaat samenwerken met onder meer Tommy Trash, AN21, beter bekend als de broer van Steve Angello, en zelfs Moby! Een naam die we dus zeker in de gaten moeten gaan houden de komende tijd...

Fabienne Robben
Party Tips