Reviews + Partyreports
Defqon.1 Festival : no time to waste

Defqon.1 Festival : no time to waste

15 juni 2010 's Ochtends doe ik om zes uur mijn ogen open. Ik hoef er nog lang niet uit, maar ben meteen klaarwakker. Door het slaapkamerraam zie ik een strakblauwe lucht. De zon schijnt naar binnen. Het is 12 juni. Vandaag gaan we naar Defqon.1 Festival 2010!

Na in 2005 voor het laatst naar Defqon te zijn geweest, ben ik wel weer eens benieuwd. Ik kijk er al weken naar uit. En met dit weer kan de dag al bijna niet meer stuk.

Het is nog redelijk rustig als we aan het begin van de middag het strand oplopen vanaf de ingang tegenover de main. Die ziet er wat troosteloos uit met zo weinig mensen. Eerst maar eens een rondje festivalterrein. Eigenlijk wil je alles zien en niks missen, maar dat kun je wel uit je hoofd zetten met elf area's. Het is een flink stukje slenteren van de ene kant van het terrein naar de andere kant. Uiteindelijk belanden we bij black, maar omdat de zon flink brandt verkassen we naar grey, waar we in een tent kunnen staan. Daar zet Yves een heerlijke set neer met veel 'gouwe ouwen'. Ik ben warmgedraaid. Beste set in grey vind ik Panic en The Viper, waarvan ik van tevoren al had besloten dat ik die graag wilde meepakken. Goed gedacht dus.

Duidelijk hoogtepunt van de het festival vind ik Charly Lownoise en Mental Theo. De troosteloze main van het begin van de middag is helemaal verdwenen. Vanaf het vip deck kijken we met het zonnetje op onze bol uit over een bomvolle area. Iedereen gaat los. Alle handen tegelijk de lucht in. Meezingen en springen. Het ene kippenvel moment wisselt het andere af. Een groot wit zeil beweegt zich van voor naar achteren over het publiek. Iemand is zo bijdehand erop te klimmen en rent over het doek heen en weer. Ik zie alleen maar lachende mensen en kan zelf ook niets anders doen dan genieten.

Na deze set banjeren we weer verder over het strand van Almere. Van black naar grey naar main en weer terug. Met op de achtergrond het zonnetje dat ondergaat. Door het zand langs de waterkant. Groot pluspunt is dat er geen rijen zijn bij de redelijk schone toiletten. En ik heb de grootste lol om mensen met 'geweldige ideeën': picknicktafels en leren banken die van hot naar her worden gesjouwd, een meisje dat zichzelf in haar eentje met de Nike Air Max van haar vriend aan door het zand sleept, een jongen die bloedserieus met het dopje van een flesje op zijn oog rondloopt. Het is een heerlijke dag, ook al voldoet het qua muziek en sfeer niet helemaal aan mijn verwachtingen. Maar het perfecte festivalweer, mijn gezelschap en het totaalplaatje maken een hoop goed. Moe maar voldaan sleep ik mijn stoffige lichaam tegen elf uur de trein in.

txt & imgs Angelique van Tilburg
Party Tips