Reviews + Singles
Dennis Ferrer feat. Janelle Krol - Mind Ur Step

Dennis Ferrer feat. Janelle Krol - Mind Ur Step

23 juli 2013

Label: Defected Records
Cat nr: DFTD409D
Stijl: house

Release: 22 juli 2013

Oordeel: 4/5Hij was even uit het zicht, maar Amerikaans producer Dennis Ferrer is weer terug met een sterke release. Dat varieert bij hem nogal eens tussen diepe house zoals stijl- en generatiegenoten als Masters At Work en DJ Sneak dat maken, en een wat meer mainstream vocal housegeluid.

Met deze release duikt Ferrer echter in eerstgenoemde sound, Mind Ur Step is een zeer coole housetrack die lijkt gemaakt voor de oldschool clubs in New York en Chicago.

Het is misschien niet zo'n hit als Hey Hey, dat Ferrer in 2009 op eigen label Objektivity uitbracht, maar Mind Ur Step heeft wel degelijk potentie om tot dansvloerhit uit te groeien. Gemaakt met zangeres Janelle Kroll uit Chicago is er een nummer uitgerold dat mooi aansluit bij de huidige revival van klassieke house en garage.

Zo claimt de fameuze producer weer een beetje zijn troon op. Mind Ur Step is eigenlijk een goed voorbeeld van hoe deze muziek hoort te klinken -pure house uit da hood. Dus ben je fan van Masters At Work en, iets recenter, Disclosure, zal dit nummer ook bevallen. Laten we het nog maar eens herhalen: Dansvloerhit!

Roel Stevens

Tracks

1. Mind Ur Step

Party Tips