Reviews + Partyreports
Djax it Up XL rockt de Westerunie

Djax it Up XL rockt de Westerunie

28 februari 2012 Op 25 februari werd de tweede XL editie van het knallende Djax it up georganiseerd in samenwerking met Rockit. Ditmaal vond het feestje plaats in de Westerunie in de hoofdstad van het land, Amsterdam. De line-up beloofde als altijd weer veel goeds en vooral een heerlijk tempo.

Locatie
Westerunie, het is duister, rauw en underground. Kortom, de uitgelezen locatie voor een Djax it Upje. Je kunt overal naar boven, naar beneden, voor zij die lekker willen rondwandelen zijn geen gebreken. De trappen die dit rondlopen mogelijk maken zijn spekglad, waardoor voor menigeen een kleine glijpartij dan ook niet te voorkomen is.

De zaal is uiteraard ook ditmaal aangekleed met Djax it Up en Djax Daniels posters. De dames met bijbehorende merchandise staan voor de liefhebbers klaar met de collectors items. De Westerunie beschikt daarnaast ook over een fijn lounge gedeelte voor zij die er even doorheen zitten. Het is er gedurende de avond vrij rustig, een goed teken!

Publiek
Op de Djax feestjes is het publiek veelal uit alle windstreken afgereisd, wat ook dit keer het geval lijkt te zijn. Al zijn er deze avond ook veel Amsterdammers dankbaar voor een thuiswedstrijd. Alle varianten aan mensen zijn vanavond aanwezig: ruige behaarde mannen, edgy ladies, spetterende dames en leuke heren. Het mixt heerlijk met elkaar.

Muziek
Het is aan de man van Portugese bodem de eer om de avond te openen, Du’Art. De zaal is al vroeg goed gevuld en menigeen is het stof langzaam van de dansschoentjes gaan dansen.

Tegen één uur wordt op het podium plaats gemaakt voor Canadeze Patrick DSP. Daar waar Du’Art de zaal in een relaxed tempo heeft warm gedraaid, lijkt Patrick een tandje terug te schakelen. De zaal is enorm vol, waardoor het dansen soms behoorlijk ingeperkt moet blijven. Het publiek lijkt er wat verdeeld over te zijn. Voorin gaat het no matter what, zoals altijd, volledig los. Achterin de zaal lijkt men wat gereserveerder. Of spaart men de krachten voor wat nog komen gaat?

Ten slotte is de technobabe die Patrick opvolgt niet van de zachte aanpak. Candy Cox neemt het stokje over en geeft een flinke draai aan het tempo. De zaal gaat nu volledig los, er wordt gezweet, we zijn warm gedraaid. We zijn klaar voor meer. Dat wordt opgemerkt en Djax schuift eerder dan gepland achter de draaitafels.

Het Braziliaans geweld, met Nederlands sausje, gaat door met Pet Duo en Miss Djax. Ongetwijfeld komen er platen van het eerste gezamenlijk Pet Trio album Dance Or Die voorbij, het album zal binnenkort zijn release krijgen. Er wordt een set uitgerammeld waarvan de zaal alleen maar kan hopen dat de tijd stil zal blijven staan zodat er geen einde komt. Grandioos zijn deze drie helden!

The end..
Bij de inzet van de aller-allerlaatste toegift is het vanuit de organisatie duidelijk: het is klaar, afgelopen, we moeten naar huis. Langzaam begeven de bezweette lichamen zich dan ook naar de onvermijdelijke confrontatie met de realiteit.

txt Eline Eissing

Party Tips