Reviews + Partyreports
Djax It Up XL rockt Effenaar

Djax It Up XL rockt Effenaar

24 oktober 2011

Zaterdag 22 oktober was het tijd voor een bezoek aan de Effenaar in het altijd gezellige Eindhoven voor een XL-versie van het bekende feestje Djax It Up. Met een line-up waarvan de meeste hardtechno liefhebbers vlinders in de buik krijgen: Du’ArT, Boris S, Pet Duo, Frank Kvitta en natuurlijk als hoofdact de koningin van de hardtechno scene: Miss Djax. 

 
Vanuit de lange rij voor de ingang en de helse kou buiten is de binnenkomst direct aangenaam. Om het publiek op te warmen trakteert Djax alle bezoekers tot 1:00 uur op een Djax Daniels. De zaal is fijn verlicht en aangekleed met de kenmerkende Djax Daniels en Djax it Up posters. Mensen komen vanuit het hele land om een klein, maar meestal groot dansje te wagen op deze fantastische technotrein. Mensen zijn hiervoor zelfs vanuit Italië, België, Spanje, Schotland en Hongarije naar Eindhoven afgereisd. Deze enorme variatie in partypeeps doet zorgen voor een bijzonder gezellig sfeertje.


Het is aan de Portugese Du’ArT de taak om de voetjes van de vloer te krijgen en het feestje te openen. En van de vloer gaan die voetjes met een heerlijk stevige hardtechno set aangelengd met de nodige Zuid-Amerikaanse deuntjes. De Duitse dj Boris S is als opvolger voor Du’ArT geboekt en werkt het tempo nog een stukje verder omhoog. En daarmee ook de temperatuur in de zaal. Ondanks dat de ruimte goed gevuld is, is er precies voldoende beweegruimte om de calorieverbranding flink te activeren.


Pet Trio
Op een feest van het Duitse label Kne’Deep in 2010 draaide Djax en het Braziliaanse echtpaar Pet Duo voor het eerst kort samen. Van 2:30 tot 4:00 kan men genieten van een langere set van deze helden, inmiddels beter bekend onder de naam Pet Trio. Daar waar Djax doorgaans nogal een gewaagde en gevarieerde plaatkeuze kan maken is dit onder Pet Trio minder merkbaar. De ruige uptempo set lijkt precies te zijn waar het publiek op wacht. Pet Trio weet de menigte ongekend los te krijgen en lijkt er zelf enorm van te genieten.


Hoewel de zaal al tegen drieën langzaamaan rustiger begint te worden, blijft er nog een redelijk gezelschap over voor de afsluitende klanken van Frank Kvitta. Het tempo wordt onverstoorbaar doorgezet tot in de vroege uurtjes, waarna de dansende menigte zich vermoeid maar voldaan naar de uitgang begeeft. Terug de kou in. Met voor een aantal nog een lange weg naar huis te gaan.


De nodige mensen hebben vanavond hun eerste Djax it Up beleefd en daarmee zeker niet de laatste. “Fantastisch”, “fenomenaal”, “top” en “het beste feestje van het jaar”. Omschrijvingen waar Djax Records ongetwijfeld blij van zal worden.
Op 24 februari wederom een nieuwe Djax it Up XL, dit keer in de Westerunie in Amsterdam. Reserveer deze datum dus alvast in je agenda, het belooft weer een knaller te worden!


TXT: Eline Eissing

Party Tips