Reviews + Partyreports
Drift @ Doornroosje

Drift @ Doornroosje

06 april 2010 Ik heb het geluk gehad dat ik de eerste twee edities van de witte donderdag Drift heb mogen meemaken. Deze zijn mij zo goed bevallen dat ik drie maanden geleden al had besloten, ook dit jaar weer met witte donderdag in Doornroosje aanwezig te zijn. Na eerdere edities met Karotte en de Wighnomy Brothers was er dit jaar sprake van een lichte koerswijziging naar het wat stevigere werk van Drumcode held Cari Lekebusch.

Rond een uur of tien stond ik te popelen om aan de avond te beginnen. Eerst nog even die reis naar Nijmegen maken. Na enige vertraging stonden we om half 1 dan eindelijk op de dansvloer in de grote zaal, om het laatste kwartier van de set van gastheer Brent Roozendaal te aanschouwen. De bezoekers druppelden nog langzaamaan de grote zaal in, haalde hun drankje, praatte wat met elkaar. Kortom, van een uitgelaten sfeer was nog geen sprake (niets ten nadele van de draaikunsten van Brent).

Daar kwam echter snel verandering in toen Frank Haag plaatsnam in de dj booth. Het tempo ging wat omhoog, de zaal was vol en het publiek werd uitbundiger. Het feest ging voor mijn gevoel nu echt van start. Ik kan niets anders zeggen dat de keus van de organisatie om Frank Haag voor Lekebusch te programmeren briljant heeft uitgepakt. Haag wist het publiek goed op te warmen voor de Zweedse technokoning die na hem kwam.

Na Frank Haag heb ik flink zitten pendelen tussen de grote en de kleine zaal. Hierdoor was ik getuigen van een aantal hele dikke houseplaten die Barth Floor aan het publiek liet horen.
Afsluiter in de kleine zaal was Cosh die een zeer verdienstelijke set neerzette voor zover ik die heb meegekregen. Met zijn stevige sound sloot hij perfect aan bij de rest van de programmering.

Rond kwart voor twee was het dan zover. Drie en half uur uit je dak gaan op muziek die wordt voorgeschoteld door Cari Lekebusch. Ik heb Cari de laatste jaren niet meer zo veel gezien of gehoord. Mijn laatste feest waar ik een stuk van zijn set heb gehoord dateert alweer uit 2007, Awakenings festival. Tijd dus om te kijken of de beste man het vak niet is verleerd. Gelukkig liet Cari zijn herkenbare sound vanaf het begin van zijn set hard uit de boxen in de grote zaal knallen. En dat werd gewaardeerd, niet alleen door mij, ook door de rest van het publiek. De grote zaal was om kwart over 5, na Cari’s toegift en het minutenlang durende applaus, nog steeds vrijwel helemaal gevuld. Hiermee was de dj misschien wel indirect schuldig aan het enige smetje op de avond: drie kwartier in de rij moeten staan om de jassen op te halen bij de garderobe, omdat iedereen dus tegelijkertijd Doornroosje verliet. Maar na weer een vette editie van Drift kon ik wel een hand over mijn hart strijken. Helemaal na die dikke set van Brent Roozendaal en Alex Jansen op de after in Waalhalla, but that’s a whole nother story…

Al met al was het weer bijzonder goed toeven tijdens de witte donderdag editie van Drift. Nu maar hopen dat ik volgend jaar geen belangrijke verplichtingen heb op goede vrijdag.

De volgende Drift staat gepland op 12 mei met hemelvaart in Doornroosje waarbij niemand minder dan technolegende Dj Rush een disco en house set ten gehore zal brengen.

txt Marvin Tijssenraad
imgs Phaerion
Party Tips