Reviews + Partyreports
Een beetje Berlijn in Amsterdam: Mobilee Night in Studio 80

Een beetje Berlijn in Amsterdam: Mobilee Night in Studio 80

26 april 2010 Afgelopen vrijdag, 23 april stond Studio 80 in het teken van het Berlijnse platenlabel Mobilee. Nadat in februari de cd Back to Back Volume Four verschenen was, werd het nu hoog tijd voor een promotie feestje.

Het was daarom ook niet voor niets dat And.id die avond centraal stond: hij had de nieuwe Back to Back editie gecompileerd. Nummers van onder andere Sebo K en Pan-Pot hadden daarop een nieuwe touch gekregen die zeker niet onaangenaam klonk. Toevallig, of eigenlijk niet, zou Sebo K die avond ook zijn eigen geluid ten gehore kunnen brengen, hij sloot namelijk af met een tweeënhalf uur durende set.

Bij aankomst in de altijd iets te krappe zaal van Studio 80 troffen we de Amsterdamse Jobez. Hij warmde het publiek aardig op, om daarna het stokje door te geven aan And.id. Ook deze had er zin in en iedereen leek te genieten van de muziek. Toch had het tempo af en toe iets hoger gemogen; qua beat kwam er weinig variatie in.

Voor we het door hadden ging Sebo K aan het werk. Hij stelde het publiek niet teleur maar heel verrassend was het niet te noemen. Toch waren we niet geneigd naar de andere zaal te gaan, waar Johanna Mercker en Efdé draaiden. Dat lag zeker niet aan hun, maar meer aan de fijne sfeer in de grote zaal. Om 05.00 uur was het feest afgelopen en de meeste mensen keerden tevreden naar huis. Op wat enkelingen na die duidelijk opgewarmd waren voor een after elders.

Menigeen zal niet door hebben gehad dat het die avond draaide om de promotie van Back to Back Volume Four , maar dat doet er niet toe. De cd verkoopt zichzelf wel en is bovendien succesvol ontvangen in de dj wereld.


txt Shoura van Brugge
imgs Michael Meimaroglou - UrbanStyleMag
Party Tips