Reviews + Partyreports
Eigentijdse house in Simplon met Mathias Kaden

Eigentijdse house in Simplon met Mathias Kaden

24 mei 2010 Wie zegt dat house dood is, heeft zaterdag 22 mei naar Simplon moeten komen. Mathias Kaden draaide er de sterren van de hemel. Twee jaar geleden was hij ook al fantastisch tijdens Technootjes, waardoor de organisatie besloot om hem weer te laten komen. Het was misschien geen house zoals we kennen van de jaren ’90, maar nog steeds ging iedereen helemaal los op de harde beats.

In de stampvolle Simplon probeer ik me een weg te banen richting de draaitafel om een goede foto te maken. Dat is nog niet zo makkelijk want het hele publiek springt heen en weer en beukt me omver. Ik laat mijn doel varen en ga lekker meedansen met de rest. De beat van Mathias Kaden pakt me vast en laat niet meer los. De house invloeden zijn duidelijk te herkennen, maar dan net iets meer van deze tijd. Kaden valt onder de categorie techhouse en dat is dan ook de beste manier om zijn stijl te omschrijven.

Er heerst vanavond een gezellige sfeer. Ook in de Kleine Zaal, waar de vaste dj’s van Technootjes draaien, is het ontspannen en gemoedelijk. De set van dj K.Cee is daarentegen keihard en rauw.

Vanavond kies ik toch liever voor de housetechno in de Grote Zaal. Mathias Kaden staat hier nog steeds een heerlijk setje weg te geven. Hij bouwt de spanning op om daarna ook zelf helemaal los te gaan in zijn eigen muziek. Af en toe draait hij er wat bekende plaatjes doorheen maar geeft er wel steeds zijn eigen stijl aan. “Wat draait hij lekker he?”, schreeuwt een wildvreemde in mijn oor terwijl hij heen en weer wiegt met zijn hoofd. Ookal kijkt hij een beetje raar uit zijn ogen, ik moet hem gelijk geven. Mathias Kaden brengt de housescene tot leven.

txt & img Marjet Sorgdrager
Party Tips