Reviews + Albums
Elusive - Textures

Elusive - Textures

26 februari 2016

Label: Alpha Pup Records
Cat nr: APR083
Stijl: Beats
Releasedatum: 26 februari 2016
Oordeel: 4/5Elusive viel ons vorig jaar al op met de waanzinnige EP Harmony In Free Form, waarop topattracties als Star Child en Speak To Me te horen waren. Een EP die eveneens via het kwaliteitshuis Alpha Pup Records verscheen.

Textures is de werktitel van ‘s mans nieuwste full length werkstuk. Een ‘offbeat’ avontuur dat bol staat van de creatieve wendingen, maar bovenal met een uiterst fraaie melodische inbreng. Elusive doet qua geluid vrij veel denken aan Shigeto, bekend van het Ghostly International label. Kortom, muziek vanuit het beats genre (of niche, net hoe u wilt) – de stroming waarbinnen artiesten/acts als (we noemen er een paar) Flying Lotus, Hudson Mohawke, Nosaj Thing, Flume, Julien Dyne en Fulgeance al jarenlang successen vieren.

Op Textures horen we een uiterst volwassen geluid terug, waarbij de slepende, schots en scheve beats en percussie elementen de perfecte basislaag vormen voor veelal jazzy keys en heerlijke spacey synthesizerpartijen. Een perfect contrast tussen machinale beats/percussie enerzijds en de prettige warmte door de sferische, vaak dromerige thema’s. Elusive’s receptuur deugt en zal daarom op waarde worden geschat door de schrijvende pers en luisterend publiek. Ondanks de kleine vijftig minuten speelduur, overtuigt Textures van de eerste tot en met de laatste seconde. Een album om te omarmen – zeker als liefhebber van beats.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Moonbeamz
02. Love is Enough
03. Signal of Light
04. Whirlwind
05. Chants to the Stars
06. Sand Dunes on Mars
07. Simple Joys
08. Live Without U
09. Jungle Mirage
10. Morning After
11. In the Dark of Night
12. Rollin Stoned
13. Jungle Gym
14. Astral Living
15. Minor 11
16. Ice Patternz

Party Tips