Reviews + Albums
Estroe - Comfort And Closure

Estroe - Comfort And Closure

19 november 2013

Label: Eevonext
Cat nr: NEXT50
Stijl: house / techno / ambient

Release: 14 november 2013

Oordeel: 4/5Je mag haar ondertussen toch wel een grande dame van de Nederlandse techno noemen. Al kun je Estroe niet simpelweg in één hokje duwen, als producer staat ze namelijk meer bekend om haar veelal diepe, melancholische tracks. Dat bewees de Rotterdamse vier jaar geleden al met debuutalbum Elemental Essets, opvolger Comfort And Closure gaat verder op dit pad.

De droomtechno die ze destijds liet horen maakt aanvankelijk plaats voor wat meer emotionele ambient waar beats slechts in breaks of nog bescheidener vorm voorkomen. Naar eigen zeggen ging Estroe door een moeilijke tijd tijdens het maken van deze tracks, bij mooie nummers als Patiently Waiting For A Miracle en Comfort And Closure hoor je bijna die strubbeling.

Maar dan is er ook het vrolijke Happy Distraction, het met disco-baslijn en luchtige melodieën aangeklede antwoord dat het waarschijnlijk wel goed met haar is gekomen. Lekkere dansvloermuziek ook, zoals we die niet vaak van Estroe hebben gehoord –minder techno namelijk, maar housey en opgewekt.

Vanaf dit punt neemt de dj het langzaam maar zeker over. Sustainable Illusion is enerverende deephouse, terwijl de krakerige technoplaten False Identify en Reaching Closure weer de klassieke Estroe in herinnering brengen –freaky minimal met een hart.

Alsof ze het stempel melancholisch van zich af wilt schudden. Estroe duikt dieper in klassieke techno en house met meer basgedreven tracks als State Of Endurance en Beat Box Contest. Lekker vervaarlijke grooves zoals je die ook in de clubs van haar gewend bent.

Zo lijkt het alsof haar gevoelig producerende kant dichter bij dj Estroe is gekomen. Comfort And Closure is een bewuste stap om die werelden samen te brengen in één vloeiende set, het zorgt in ieder geval voor een boeiende plaat die je op meerdere momenten kunt (blijven) draaien.

Nico van der Plas

Tracks
01. Unconscious Suppression
02. Comfort In Disguise
03. Patiently Waiting For A Miracle
04. Happy Distraction
05. Sustainable Illusion
06. Comfort And Closure
07. False Identify
08. Reaching Closure
09. State Of Endurance
10. Beat Box Contest
11. Out Of My Comfortzone

Party Tips