Reviews + Singles
EZLV & Lewis Boardman - Sensacion de Control EP

EZLV & Lewis Boardman - Sensacion de Control EP

19 maart 2012 Label: Souvenir Music
Cat nr: souvenirplus014
Stijl: deephouse / house

Release: 19 maart 2012

Oordeel: 4/5


Tiefschwarz presenteert nieuw talent. Deze EZLV en Lewis Boardman hebben samen een EP uitgebracht op het Souvenir label van het bekende Duitse duo, elk drie tracks die op deze double-sider te horen zijn.
Van Canadees duo EZLV komt Sensacion De Control, onder velen al een bekende track, ze werd ondermeer gedraaid door Tiefschwarz op hun Fabric Promo mix en kreeg daarom heel wat aandacht. Hoewel de track op zich niet erg veel voorstelt, zijn het vooral de vocals die de aandacht trekken. Everybody Will Survive is een erg leuke en dansbare schijf, met superhousey vocals en een bijzonder verleidelijke opbouw. Een topper! Awkward Angel tenslotte klinkt tenslotte up-tempo en energierijk, na een tijdje gaat ie wel wat repetitief klinken.

Deel twee van de EP is aan de in Liverpool gestationeerde jongeling Lewis Boardman. The Right Kind Of Burn komt traag op gang, maar wordt een enorm lekker zomerse en tegelijk right in the face track, formidabel. Red Light Lullaby heeft wat weg van de Acid scene, maar doet al gauw denken aan de club banger Shake That Ass van Armand Van Helden. Met Bend tenslotte showt Lewis Boardman hoe moderne techno klinkt; diepe bassen, subtiele sounds en een enorme climax weten van deze plaat een absolute banger te maken! Kortom, fijne kennismaking.

Kwinten Lambrecht

Tracks
1. Sensacion De Control
2. Everybody Will Survive
3. Awkward Angel
4. The Right Kind Of Burn
5. Red Light Lullaby
6. Bend
Party Tips