Reviews + Albums
Ferry Corsten - WKND

Ferry Corsten - WKND

24 februari 2012 Label: Flashover Recordings
Cat nr: Flashover CD02
Stijl: trance / house

Release: 24 februari 2012

Oordeel: 5/5


Het weekend kan beginnen! En hoe. Dancepionier Ferry Corsten slaat met zijn vierde artiestenalbum een magnifieke brug tussen trance en house en weet daarbij de unieke Corsten-feel te behouden. WKND telt maar liefst veertien uiterst dansbare tracks, die rijkelijk belegd zijn met inpakkende vocalen of catchy melodieën, constant bruisend van energie.

Het album ontsteekt de weekendlont met het atmosferische en meeslepende A Day Without Rain, een samenwerking met vocalist Ellie Lawson. Wat volgt is een perfecte aansluiting op de hedendaagse clubsound, met explosieve vloervullers als het knallende Feel It, de titeltrack WKND en natuurlijk Brute, de samenwerking met collega Armin van Buuren. Liefhebbers van vocaal werk komen veelvuldig aan hun trekken met tracks als de meest recente hit Ain’t No Stoppin’ (met vers talent Ben Hague) en Live Forever, een betoverend pareltje met gloeiend hete synthschichten, ontstaan uit een samenwerking met Aruna. Laatstgenoemde track kon wel eens dè meezingknaller tijdens de festivals van 2012 worden.

Meer bijzonders is te vinden in de vorm van het radiovriendelijke Let You Go, met niemand minder dan Sarah Bettens, zangeres van de Belgische rockformatie K’s Choice. Een verrassende samenwerking en een combinatie om met volle teugen van te genieten.

Tja, zo wordt ‘grijs draaien’ een understatement. Met WKND levert Ferry Corsten een dijk van een album af, veelzijdig en vol positieve vibes, niet alleen het weekend maar een hele week kleur gevend. Geen enkel nummer valt buiten de boot, dit schijfje is één groot hoogtepunt. Absolute klasse.

Patrick Kannberg

Tracks
01. Ferry Corsten ft Ellie Lawson - A Day Without Rain
02. Ferry Corsten - Feel It
03. Ferry Corsten ft Ben Hague - Ain’t No Stoppin’
04. Ferry Corsten - Don’t Be Afraid
05. Ferry Corsten ft Betsie Larkin - Not Coming Down
06. Ferry Corsten vs Armin van Buuren - Brute
07. Ferry Corsten ft Aruna - Live Forever
08. Ferry Corsten ft Sarah Bettens - Let You Go
09. Ferry Corsten - Check It Out
10. Ferry Corsten ft Duane Harden - Love Will
11. Ferry Corsten ft Jes - In Your Eyes
12. Ferry Corsten ft Pierre In The Air & Amba Shepherd - Walk On Air
13. Ferry Corsten - Take Me
14. Ferry Corsten - WKND
15. Ferry Corsten - Sunday (iTunes bonus track)

Party Tips