Reviews + Albums
Frits Wentink - Rarely Pure, Never Simple

Frits Wentink - Rarely Pure, Never Simple

05 maart 2015

Label: Wolf Music Recordings
Cat nr: WOLFLP002
Stijl: Deephouse
Releasedatum: 5 maart 2015
Oordeel: 4/5Frits Wentink, alias van de Amsterdammer Steve Mensink, viel afgelopen jaar op door zijn waanzinnige clubtrack Shrewd, dat via Detroit Swindle’s Heist-label verscheen. Rarely Pure, Never Simple is Wentink’s debuut-LP. Een album waarop hij diverse muzikale gezichten laat zien.

Frits Wentink is een man van de funky, garage-alike (deep)housebeats, maar komt op deze langspeler ook met weergaloze beats (instrumentale hip-hop) op de proppen. Het album omvat dertien tracks, waarbij afgewisseld wordt tussen instrumentaal en vocaal werk. Het vocale werk wordt uitsluitend door Loes Jongerling verzorgd. Een taak die ze met verve volbrengt.

Rarely Pure, Never Simple biedt aanstekelijke en vooral warme (soulful) tracks, maar verdient daarnaast een compliment wat betreft het productietechnische aspect. Goed gekozen samples en zorgvuldig uitgewerkte effecten zijn aan de orde van de dag. Het zorgt ervoor dat Frits Wentink’s sound lekker underground klinkt en internationale allure uitstraalt. Rarely Pure, Never Simple is een album dat iedere liefhebber van de betere deephouse gehoord moeten hebben. De instrumentale hip-hop-alike creaties (beats) zijn een prettige kers op de taart. Ga ook zeker de Family Dinner EP op Heist – waarvan Shrewd afkomstig is – checken, is ons advies.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
A1. There Now Ft Loes Jongerling
A2. The Excitement Happens At Page 320
A3. Writs Fentink
B1. Rarely Pure, Never Simple Ft Loes Jongerling
B2. Glints
B3. Nevertheless Ft Loes Jongerling
C1. The Circus
C2. Contempt Ft Loes Jongerling
C3. Words To Fit
D1. Everybody Knows
D2. In Addition Ft Loes Jongerling
D3. They Say
D4. A Fistful Of Sun

Party Tips