Reviews + Partyreports
Frozenland Hardcore 4 KiKa

Frozenland Hardcore 4 KiKa

27 april 2010 Ter ere van Henk ‘Godgabber’ Swierstra, die op 11 januari jongstleden overleed aan de gevolgen van kanker, organiseren zijn vrienden vanavond een benefietfeest in Club Noa te Leeuwarden. Conform Henk’s laatste wens zal de opbrengst van dit feestje in zijn geheel naar KiKa gaan. Met een line-up die een compleet programma kan vullen op Dominator moet dit natuurlijk wel goed komen.

Volgens de timetable gaat het deze avond niet. Negative A staat achter de wheels of steel bij binnenkomst, wat hem in mijn mening niet de eer oplevert die de kolos van een dj verdient. Naarmate er meer publiek komt wordt het steeds gezelliger. De sfeer is het beste te omschrijven met de woorden ‘vriendschap’, ‘gezelligheid’, ‘ons kent ons’ en ‘doe je ding, doe je dans’. Dj of publiek, het maakt niet uit. We zijn allemaal liefhebbers. Gabber, maatje, gappie. Dat is wat deze avond uitstraalt.

Na een tijdje verschijnt daar de altijd absurd aangeklede Masochist ten tonele. Zo prikkelbaar zijn masker, zo duister de beats. En heb je het over duisternis, dan mag de queen herself natuurlijk niet ontbreken. Daymar dus, wat natuurlijk veel hoge vocals betekent en snoeiharde kicks. En dat is het. Hard.

Maar het hoogtepunt van de avond wordt toch wel gevormd door Dano & Chosen Few. Waar de meeste dj’s in opperste concentratie hun blik naar beneden richten, staan deze twee mannen mee te springen en te zwaaien. Met klapgebaren en rare gezichten dagen ze ons in zekere zin uit om nog harder op de mooi verlichte vloer te stampen. Vooral wanneer Name Of My Dj begint, bewijst Chosen Few keer op keer en rigoureus dat hij tot drie kan tellen.

Dan is er ook de kelder nog. Via een wenteltrap belandt men in eerste instantie in een gang die nogal naar pis ruikt. Aan onze linkerhand staat een bescheiden groepje los te gaan met, als ik me niet vergis, Yorit FM achter de draaitafel. Yorit FM zal de lezer misschien niet al te veel zeggen, maar dit is een van de vele jonge dj’s met talent, maar alleen wereldberoemd in eigen woonplaats. De kelder is deze avond de speelplaats van deze jonge honden. Namen als Thrillseekers, Omistettu en Mortis vertonen hun kunstje.

Eerlijk gezegd is het vanavond een chaos. Een chaos, omdat schijnbaar de timetable binnenstebuiten en ondersteboven door de mangel is gehaald. Dit tot gevolg dat Dano draait wanneer je Frozenland Allstars verwacht. De Allstars, bestaande uit punk ska band Klinkhamer en de gabbers van de Hitsquad, zorgen voor een zeldzame cross-over set die men met open mond observeert. Een fenomeen, niets meer, niets minder.

Tot mijn schande moet ik er dan vandoor. Maar ik ga ervandoor met een grijns en een gelukzalig gevoel. Dit is een avond geweest die de boeken in kan gaan als een voorbeeld voor hoe het moet zijn. Zelden heb ik zo’n goede sfeer geproefd. Niet dat ik de beste man kende, maar ik weet zeker dat de jongens van de organisatie Henk Swierstra alle eer hebben bewezen wat mogelijk is.

Uiteindelijk haalt Frozenland Hardcore deze avond 6500 euro op voor KiKa. Club Noa levert ook een bijdrage en heeft het bedrag aangevuld tot 7000 euro. Deze is in ontvangst genomen door trainer Stanley Menzo en directeur Alex Pama van SC Cambuur.

txt Erin Gengler
img Roland Franke
Party Tips