Reviews + Partyreports
Fusion of Dance || Fijne beats in een stralende zon

Fusion of Dance || Fijne beats in een stralende zon

23 mei 2011 De stralende zon weerkaatste in het water van de Wijthmenerplas, waar honderden festivalbezoekers genoten van de verschillende area’s, muziekstijlen en dj’s. Zaterdag 21 mei stond Zwolle in het teken van de tweede Fusion of Dance outdoor editie. Een festival dat nog niet zo lang bestaat, maar zeker de moeite waard bleek voor een bje!

Fusion of Dance groeit
Met een groei van elf- naar vijftienduizend bezoekers groeit ook de invulling van het terrein mee. Fusion of Dance telt dit jaar het dubbele aantal stages. Naast de vertrouwde Lipgloss, Megabase, Onlytechno en Sound of Energy, hosten ook Smirnoff en Slam FM een eigen area. Dit jaar krijgen we ook een geheel nieuw concept voor onze kiezen: de Hard Definition, een grote area waar het betere beukwerk uit de harddance ter hore wordt gebracht.

Tijdens de afgelopen indoor-editie werd al een loungeruimte geïntroduceerd, die zich outdoor uit in het Fusion Forrest. De perfecte plek om samen met je vrienden, onder het genot van een koud drankje en fijne beats, van het lekkere weer te genieten. Dit jaar zijn er meer stages, maar ook de oppervlakte bij de bekende stages is groter geworden, meer ruimte om uitgebreid los te gaan én meer muzikaal aanbod -een hele fijne combinatie.

Dansen en genieten
Een goede plek op het festivalterrein is de area van Lipgloss. Een hele mooie stage die bestaat uit kleurrijke karpers (ontworpen door Henk Mak) en ’s avonds nog mooier wordt door de belichting. In plaats van vuur wordt hier water omhoog gespuwd wat een heel tof effect geeft. Bezoekers liggen en zitten rustig op het strandje of dansen er hard op los terwijl er een groot scala aan fijne house het publiek in wordt geblazen. Af en toe springt er een superblij meisje voorbij met haar gloednieuwe aanwinst: een vissenballon (met hele mooie kleurtjes), veroverd vanuit het water. Vaak door grote, stoere en vooral brede vriendjes die hun vriendinnetje blij wilden maken en daarom met kleren, schoenen en al het water trotseerden, de helden!

Na wel even genoeg gehoused te hebben gaat het feest door bij de Megabase, waar de Noisecontrollers de kern zijn van een gigantisch militair schip. Zo hard en zwaar als de stage eruit ziet, knalt het geluid uit de boxen. Deze mannen zetten een set neer vol armpjes in de lucht en keiharde beukmomenten, fijn! Deze fijnheid wordt de rest van de avond uitgebreid voortgezet door de dj’s die de rest van de line-up vertegenwoordigen.

Om de hele avond nog hard door te kunnen dansen moet er natuurlijk wel genoeg energie zijn. Aangezien alleen energydrink niet bepaald gezond is, reizen we af naar het hart van dit festival. Één groot feest wat eten betreft. Van yoghurt met aardbeien of een bakje fruit, naar Surinaams, falafel en pannenkoeken, keuze genoeg. Er staat hier zelfs een Hippe Ballen kraampje, wat wil je nog meer?

Met de helikopter
Misschien een tripje in de helikopter die de hele dag over het terrein vliegt. Dj’s worden de hele dag af en aan gevlogen, de organisatie heeft zelfs een actie opgezet waarbij jij met je favoriete artiest op het festivalterrein had kunnen landen. Fusion of Dance is een fusie van allemaal leuke en fijne dingen die je graag op een festival tegenkomt, net zoals vorig jaar wordt iedereen opnieuw vrolijk verrast. Fusion of Dance: volgend jaar zeker weer!

txt Marlon Schuurman
imgs Heidie Duteweert
Party Tips