Reviews + Partyreports
Gemengde gevoelens op Time Warp

Gemengde gevoelens op Time Warp

14 december 2009 Het was druk, bij vlagen chaotisch, maar uiteindelijk ook wel weer gezellig. De tweede grote Nederlands editie van het Duitse technofeest Time Warp zorgde voor gemengde gevoelens in de Maassilo.

Toegegeven, de Maassilo is een geweldige locatie. Het rauwe, industriële pand aan de Rotterdamse Maashaven heeft een unieke uitstraling en past perfect bij een groot technofeest als Time Warp. Maar zoals het deze avond met haar publiek omging, geeft reden tot overpeinzing; hoeveel offers moet je brengen voor een leuke avond?
De beveiling van de Maassilo controleerde zaterdagnacht namelijk extreem streng. Dit leidde tot een mensenmassa voor de deur die in omvang niet onderdeed voor het totaal aantal bezoekers van een gemiddelde clubavond. Het leek alsof de deuren simpelweg gesloten waren, zo traag ging het. Dit alles had ongetwijfeld te maken met de eveneens massaal aanwezige politie, de sfeer bij de deur werd er niet veel beter op.
De instanties lijken in paniek. Eind vorige maand was er nog een vechtpartij in de Maassilo en er is om bepaalde reden al een Oud en Nieuwfeest afgelast. Maar dat heeft weinig te maken met het technopubliek dat deze avond vanuit het hele land op Time Warp afkwam, blijkbaar is elk soort partypubliek tegenwoordig een risico. Een nogal kortzichtige gedachte, die er toe leidde dat vele bezoekers pas na een uur het pand binnen kwamen.
Waar het feest inmiddels op volle gang was. Namen als Sven Väth, Michel de Hey, Karotte, Marek Hemman, Technasia, Speedy J en Chris Liebing (solo en ouderwets stampend als Collabs) waren smaakmaker, overal viel iets te beleven. Maar net als vorig jaar was het hooggelegen Factory 10 de plek waar je het meest intieme feest kon beleven. Het was er druk, maar niet massaal, met veel kwaliteitstechno van Marco Carolo, Gaiser en Loco Dice (back2back met Carola de laatste uurtjes). Een goede plek om te zijn, wat ook bleek uit de immense rij die zich beneden bij de liften vormde en er tot vroeg in de ochtend nog stond.
Een mooi contrast: de sfeer en relatieve rust op de bovenverdieping (waar ook de mooiste rookruimte van Nederland is te vinden; een langgerekte, 11-achtige zaal met panoramisch uitzicht op Rotterdam) en de chaos waar je op de benedenvloer meer werd geconfronteerd. Ja, je zou bijna in je ivoren toren blijven, maar dan miste je wel het stevige, maar doordachte beukwerk van Collabs, of een heerlijk psychedelische technoset zoals alleen James Holden die kan draaien -wat een held.
Zo kwam uiteindelijk alles goed. Met name de sfeer, muziek en laser- en lichteffecten waren zoals je zou verwachten van een Time Warp, het waren vooral randverschijnselen die soms je humeur aantastten. Zoals drukte bij de wc's, het feit dat je hiervoor moest betalen, de lange rij bij de liften en de onnodige stress bij sommige beveiligingsmensen. Na een uur voor de deur staan tellen dit soort zaken alleen maar zwaarder mee.

Het was, kortom, een uitputtend feest. Op de dansvloer ging het los, erbuiten werd je geduld getest. Zoals gezegd, dat zijn offers die je moet maken om een geweldige avond te beleven.

txt Nico van der Plas
imgs Brenda & Huybert (PddP.nl Homepage)
Party Tips