Reviews + Singles
George Lanham & Mr. Jones – Broadband Collaborations III: Hackney Movement

George Lanham & Mr. Jones – Broadband Collaborations III: Hackney Movement

17 april 2014

Label: The Public Stand
Cat nr: TPS027
Stijl: techno

Release: 17 april 2014

Oordeel: 3,5/5Na Mr. Jones’ BAR EP in november 2013 heeft de nieuwste release van The Public Stand ook een hoog Mr. Jones-gehalte. Dit keer zet hij zijn in 2011 gestarte Broadband Collaborations-samenwerking met de in Barcelona woonachtige Brit George Lanham voort in de vorm van een nieuwe EP, Broadband Collaborations III: Hackney Movement. De naam Broadband Collaborations verwijst hierbij naar de manier waarop de twee elkaar ontmoetten (namelijk via Soundcloud) en Hackney Movement naar de plek waar de eerste twee delen van de reeks werden opgenomen.

Het derde deel van de reeks bevat twee krachtige tracks, zoals je ook eigenlijk zou kunnen en moeten verwachten van de heren. Collab 9 met z’n gebroken loops en sinistere geluidjes valt al meteen lekker in het gehoor. Stevig maar zeker behapbaar en ideaal voor een duister tussenmoment in een harde technoset.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=https%3A//api.soundcloud.com/playlists/31080468&amp;auto_play=false&amp;hide_related=false&amp;visual=true"></iframe>

Hackney Movement is de boze broer van de twee tracks. Het begin is nog rustig maar onheilspellend, al verandert dit na een minuut resoluut. Dan komt er namelijk een ongenadige snare drum om de hoek kijken en is er geen houden meer aan. Gecombineerd met en ondersteund door een flink aantal onvriendelijke en vervormde geluiden dendert de track dan nog ruim zes minuten door.

Het derde en wellicht laatste deel van de samenwerking tussen Mr. Jones & Lanham is er niet eentje voor de technofans die voor diepgang gaan, maar zal door de aanhangers van het no-nonsense technogeweld waarschijnlijk zeer goed gepruimd worden. Laat de zakjes rooibosthee en de biscuitjes maar in de kast staan.

Colin Kraan

Tracks
01. COLLAB 9
02. HACKNEY MOVEMENT

Party Tips