Reviews + Partyreports
Geweldige start BerMuDa

Geweldige start BerMuDa

08 november 2010 Zoals Nederland ADE heeft, zo heeft Duitsland BerMuDa. En omdat Dance.nl toch wel heel nieuwsgierig werd, werd er besloten naar Berlijn te gaan. Op 3 november werd BerMuDa afgetrapt in de Watergate met de Get Physical Night. De line-up bestond uit artiesten als M.A.N.D.Y, Audiofly, Siopis, Thomas Schumacher, Heidi and more. Muzikaal gezien stond er dus heel wat te wachten..

Wat er altijd gezegd wordt over Berlijn is zeker niet gelogen, wanneer je de stad binnenkomt voel je de underground al om je heen. Het is grauw en regenachtig en het perfecte weer voor een goede indoor rave. De buitenkant van de Watergate ziet er uit als een groot verlaten gebouw en het is dat er een lange rij voor de deur staat, anders loop je er zo voorbij.
Watergate bestaat uit twee zalen, de bovenste zaal is lang en ziet er erg mooi uit. Aan het plafond is een lange strook met kleine lichtjes die de hele tijd van kleur verspringen. Siopis is aan het draaien en zijn sound trekt je gelijk de dans vloer op. Diep, underground, warm en met een heerlijke beat, het is niet echt mogelijk om stil te staan op deze muziek. De zaal beneden ziet er totaal anders uit. Het is een stuk donkerder en ook het geluid is wat rauwer. Langs de ramen staan overal banken waar mensen op liggen te hangen en uitkijken over het water. “Morgen vroeg zie je de zon opkomen aan deze kant van het water” vertelt iemand.

Achter in de zaal staat een kleine dj booth met Heidi erin, het lijkt als een hele andere club. Doorlopend door de zaal heen valt het op dat Watergate echt is zoals in je rave dromen. Het is ruig, donker, voelt als een woonkamer en in de hoeken en op banken staan stelletjes heftig te zoenen. De sfeer is uitgelaten en het publiek ook, je ziet allerlei mensen rondlopen, maar iedereen heeft maar één doel hier, dat is de zonsopgang halen.
Heidi brengt de sfeer er goed in en dan is het de buurt aan M.A.N.D.Y om te spelen. Het publiek gaat helemaal los, ieder op zijn eigen manier. Het valt op dat er aardig wat Nederlanders naar Berlijn zijn gekomen voor BerMuDa en ook het Duitse publiek is erg gezellig.
Het wordt steeds warmer beneden en dus wordt er verplaatst naar de andere verdieping. Deze staat helemaal vol en de mooie beats van Audiofly klinken door de speakers. Niemand heeft zin om te stoppen met dansen en gelukkig hoeft dat ook niet, er wordt gewoon lekker door gedraaid. Catz N'Dogz draaien wat meer bekendere platen in hun set, afgewisseld met vage tracks die je echt het Berlijn-gevoel geven. Langzaam wordt het lichter in de club, maar door de dikke grijze wolken die er hangen is de zon helaas niet te zien. Het feest is nog lang niet afgelopen.

Het is zeker de moeite waard om naar Berlijn af te reizen voor een feest, omdat de sfeer echt heel underground is. De mensen zijn super en de muziek is tof en het is heel inspirerend op verschillende vlakken. De Watergate is een geweldige toegankelijke club waar een techno liefhebber zich als een vis in het water zal voelen.

txt Stephanie Popping
imgs Watergate Archief
Party Tips