Reviews + Partyreports
Gotische hardcorevuurdoop bij hellraiser

Gotische hardcorevuurdoop bij hellraiser

23 augustus 2010 Paradiso was zaterdag 21 augustus het strijdtoneel van het ultimate hardcore event, Hellraiser. In drie gotisch aangeklede zalen herleefden de jaren ’90 even met dj’s als Buzz Fuzz en Prophet.

Met een zeer beknopte hardcorekennis is het de vraag wat je deze avond aantreft. Leeft die wereld nog wel? In hoeverre zijn de clichés over kale koppen en trainingspakken waar? Hoe zal de sfeer zijn en zul je, als je geen hardcorefreak bent, niet ontzettend uit de toon vallen binnen deze scene?

Bij aankomst om een uur of 1 begint Paradiso net vol te stromen. Even is er het gevoel terug te zijn in de jaren ’90. Overal zie je de Australian trainingspakken, de Air Max sneakers en de nodige tatoeages en piercings.

De aankleding van heel Paradiso is indrukwekkend. De drie zalen zijn omgetoverd tot gotische kerken met afbeeldingen van gotische duivels en kerkbogen die mooi geprojecteerd zijn op witte en zwarte doeken. In de kleine zaal is een brandende stad te zien op de achtergrond, zeer indrukwekkend.

In de grote zaal draait Prophet nog net, vanaf het balkon is goed te zien hoe mensen opgaan in de muziek. De sfeer is zeer gemoedelijk,je voelt je bevooroordeeld door te denken dat er misschien een agressieve sfeer zou hangen. Het tegendeel is echter waar. Het is heel gemoedelijk en mensen respecteren elkaar allemaal. Je voelt je op een gegeven moment thuis in de wereld waar je daarvoor nooit eerder een stap in had gezet.


Oftewel, een positieve kennismaking met de hardcorescene, het is lang niet zo’n besloten en ondoorgrondelijke wereld als je zou denken. Zo blijkt maar weer dat af en toe je horizon verbreden goed kan uitpakken, al is het de vraag of je er een echte hardcoreliefhebber van zal worden.

txt Iris Meijer
imgs Joost van Bockel
Party Tips