Reviews + Singles
Green Velvet - Bigger Than Prince

Green Velvet - Bigger Than Prince

30 augustus 2013

Label: Circus Recordings
Cat nr: CIRCUS028
Stijl: house

Release: 2 september 2013

Oordeel: 4/5Het groengekleurde fenomeen uit Chicago slaat weer toe. Bigger Than Prince heet de nieuwste single van Green Velvet en het was met support van talloze dj's (van DJ Hell en Friendly Fires tot Ian Pooley en Lee Burridge) een aardige seizoenshit. Nu volgt eindelijk de officiële release op Circus, als eerste onderdeel van een labelcompilatie.

Bigger Than Prince is een typisch Green Velvet-vehikel, een lekker lome oldschool housetrack, waarop de vocalen van de Amerikaan ("walk around like you're bigger than prince") lekker op hun plek vallen. Zal het vooral goed doen op een zonovergoten afterparty ergens, een peaktime knaller is het namelijk niet, wel een uiterst subtiele sfeermaker.

Nee, dan kun je beter terecht bij de remix die Hot Since 82 aflevert, een track die de groove en het bpm omhoog schroeft en zodoende veel meer energie overbrengt. Past zonder problemen in een hedendaagse techhouse-set.

De versie die The Martinez Brothers afleveren klinkt juist weer heel freaky, met gejaagde ritmes en de vocalen in snelle loops -zeg maar de freaky kant van Green Velvet uitvergroot. Zo blijft het Amerikaanse duo mooi in het voetspoor van die kleurrijke held uit Chicago, toch fijn dat ie er nog steeds is.

Nico van der Plas

Tracks
1. Bigger Than Prince
2. Bigger Than Prince (Hot Since 82 remix)
3. Bigger Than Prince (The Martinez Brothers remix)

Party Tips