Reviews + Singles
Gregor Tresher - Nightcolors (Laurent Garnier remix)

Gregor Tresher - Nightcolors (Laurent Garnier remix)

20 december 2013

Label: Break New Soil
Cat nr: BNS042
Stijl: techno

Release: 16 december 2013

Oordeel: 5/5Ja, hij heeft al een ongelofelijk jaar achter de rug. Frankfurt technoproducer Gregor Tresher maakte remixen voor o.a. Depeche Mode en Moby, deed een wereldtour en bracht een langverwacht vierde album uit. De titeltrack van deze plaat is nu ook nog eens onder handen genomen door één van Gregor's helden, Laurent Garnier. En hoe!

Gregor Tresher staat er al om bekend het grote gebaar niet te schuwen in zijn tracks. Sterker nog, hij is bekend geworden om zijn wijdse geluid dat je gerust als een soort big room techno mag omschrijven, uitermate melodieus en euforisch. Laat je Laurent Garnier vervolgens in de buurt van zo'n productie krijg je helemaal iets uitzonderlijks.

De Franse grootmeester maakt er een heerlijke, krap 10 minuten durende psychedelische trip van, om halverwege een extatische break op je los te laten. Langzaam werkt hij zo toe naar een hoogtepunt die uitmondt in een bijna gekmakende groove die wild om zich heen slaat -bewegen zul je! Een regelrechte crowdpleaser, deze remix, die het beste van beide producers naar boven haalt.

Nico van der Plas

Tracks
1. Nightcolors (Garnier without the B devotions remix)

Party Tips