Reviews + Partyreports
Groove Garden 2010 || Mooie mensen, fijne muziek en een heerlijke sfeer

Groove Garden 2010 || Mooie mensen, fijne muziek en een heerlijke sfeer

25 mei 2010 Beginnend aan een extra lang weekend, Pinksterweekend wel te verstaan, staan twee mooie dagen op ons te wachten op het festival Groove Garden. Twee dagen vol house, groove, techhouse, minimal en noem maar op, voor iedereen wat wils. Dit festival zorgt ervoor dat het festivalseizoen van 2010 goed wordt ingeluid.

Groove Garden is een tweedaags festival dat elk jaar in Sittard wordt gehouden. Vorig jaar werd het gehouden in een prachtige zomerse tuin, dit jaar werd het nog net even wat specialer: op de grasvelden bij een groot zwembad.

Wanneer we in de middag van zaterdag 22 mei binnen lopen, zijn er direct aan de linkerzijde twee zwembaden te zien. Hier en daar zitten er wat mensen met hun benen in het water te dobberen, maar zwemmen doet bijna niemand, terwijl dit wel is toegestaan. Wanneer we iets verder doorlopen komen we terecht op de mainstage, een groot veld met een gigantisch, zomers aangekleed podium. Housebeats klinken ons vrolijk in de oren wanneer er de bekendste house dj’s draaien. Zo zijn er onder andere Ryan Marciano & Sunnery James, Don Diablo, La Fuente en Felix da Housecat te zien. Wat wel erg jammer is, bijna iedereen staat stil, dansen komt er niet echt van.

Iets verderop is de zogenaamde Housetrippers stage te vinden. Hier komen namen voorbij als Infinitize, Eric de Man en Pitto. Een stage dus die meer de minimal kant op gaat. Wel is meteen te zien dat het publiek vooral naar de mainstage trekt, de Housetrippers stage is vrij leeg, wat jammer is, aangezien er lekkere zomerse minimal en techhouse wordt gedraaid. Naast de Housetrippers stage is een roze met witte circustent te zien, waar verschillende soorten muziek te horen zijn. Zo zien we Valerio, maar ook Nothing but Funk.

De sfeer is geweldig, er zijn mooie mensen te zien, iedereen is vrolijk en zomers gekleed en geniet van een koud biertje in de warme zon. Rond een uur of acht wordt het toch eens tijd om wat te eten bij de friettent. Wat een minpunt is, is dat er maar vier eetgelegenheden zijn en het enorm druk is overal. Na 25 minuten in de rij te hebben gestaan, besluit ik maar om na twee uurtjes weer terug te komen om dan mijn friet te bemachtigen. Om tien uur staat het nog steeds helemaal vol, dus wéér geen eten. Erg slecht geregeld dus. Nog een klein minpuntje: in de koolzuurhoudende frisdranken zat geen prik meer en op een gegeven moment was de Baco op. Ik zou zeggen: volgend jaar méér eetgelegenheden en méér drank.


Wat daarentegen wel erg goed geregeld is, is de hygiëne van de toiletten. Van ’s middags tot ’s avonds laat zijn de wc’s super schoon. Iets wat we nooit, maar dan ook echt nooit op een festival meemaken.

Rond elf uur kakt het in, iedereen is moe en langzaam stroomt het leeg. Voor degenen die er na deze lange dag nog niet genoeg van hebben: in discotheek Mondial is de officiële afterparty van Groove Garden.

Bijgekomen van de zaterdag, gaan we er zondag weer flink tegenaan. Direct is te zien dat het deze dag een stuk rustiger gaat worden. Dit waarschijnlijk door de toch iets minder bekende namen voor de house liefhebbers. Er zijn meer minimal/techhouse liefhebbers aanwezig en er wordt meer gedanst dan de dag ervoor. Op de mainstage horen we de beats van onder andere Joris voorn, Quintino, Roog en Wally Lopez. Bij de Housetrippers stage staan namen als Chocolat Puma, René Amesz en Warren Fellow. Vooral René Amesz en Warren Fellow zetten een lekkere set neer. In de circustent horen we weer van alles wat: Willy Wartaal, maar ook The Bitches Collective, die normaal gesproken in een klein café in Sittard draaien.

Als afsluiter van het festival draait Sander Kleinenberg op de mainstage, die het publiek erg verrast. In tegenstelling tot zaterdag gaat iedereen tot het eind vol uit zijn dak. Bij het laatste nummer wordt er ontzettend veel en mooi vuurwerk afgestoken. Naar mijn idee een geweldige afsluiter van dit prachtige festival! Op naar volgend jaar!

txt en imgs Sietske Lamers
Party Tips