Reviews + Partyreports
Gruwelijke sets en duizenden|| zonnestralen: DE-CI-BEL!

Gruwelijke sets en duizenden|| zonnestralen: DE-CI-BEL!

23 augustus 2011 Als je wakker wordt straalt het zonnetje je tegemoet, het is zaterdag 20 augustus. Een dag waar 50.000 liefhebbers van de hardere stijlen al lange tijd naar uit hebben gekeken. Vandaag is het eindelijk zover, we mogen weer, het is tijd voor DE-CI-BEL!

Duizenden mensen reizen deze dag af naar de Beekse Bergen, het mooie decor van B2S’ Decibel. Een feest waarbij verschillende concepten van deze organisatie samenkomen. Naast de Decibel mainstage, is het terrein gevuld met de back2school, Loudness, Hardcore4life, refuse, Pussy lounge, UP!, Darnkess4life, Remember, 1992is4you! en Euphoria areas, waaraan dit jaar ook een nieuwe area is toegevoegd: Reactor. Ook kan je dit jaar voor het eerst je tentje opzetten of bivakkeren in één van de vele bungalows, waardoor je jouw Decibel met 2 dagen kan uitbreiden. Uiteraard is hierbij ook gedacht aan dikke pre- en afterparty. Met namen als Psyko Punkz, The Prophet, Pavo, Zatox, Josh & Wesz en Neophyte knal je gegarandeerd met vol gas het weekend door.

Tijdens ons tripje richting de ingang klinkt door de bomen met grof geweld Brennan Heart & The Prophet’s Wake Up! Dit is meteen goed gelukt, je krijgt ongelooflijk de neiging een stuk harder te gaan lopen en de tent te zoeken waar deze plaat wordt gedraaid. Bij binnenkomst is het daar al te laat voor, maar wanneer je langs de Loudness area loopt blaast de muziek je tegemoet. Chris One gaat er heerlijk op los, een goed begin van de dag.

Een stukje verder lopen en we komen uit bij de mainstage, een gigantisch bouwwerk dat ’s avonds nog meer kracht krijgt door de lasers, ledschermen en het vuurwerk. Bij aankomst staat Brennan Heart achter de decks. Even waren we vergeten hoeveel mensen er altijd bij de main van Decibel staan, zó super vet om te zien! Een ongelooflijk grote stampende mensenmassa gaat op en neer, terwijl de zon weerkaatst in de duizenden zonnebrillen.

De rest van de dag staat helemaal in het teken van dikke sets en vrolijke, hard losgaande mensen. Iedereen kan zijn eigen plekje vinden op het terrein en stampt er hard op los. Door de dag heen worden wij fan van de Euphoria stage, geplaatst op het water en met loopgangen aan beide kanten, kan je vanaf hier heel mooi de mainstage zien en tegelijkertijd genieten van de heerlijke sets. Frontliner, Wildstylez ,The Prophet en de Alpha² komen voorbij, waarna de Noisecontrollers deze tent zullen sluiten. De tijd vliegt als een gek voorbij waardoor we voordat we het weten alweer bij de eindshow op de main zijn beland. Nadat de Spyko Punkz hebben geknald en Endymion zijn set heeft afgesloten, neemt B2S ons mee op reis: ‘We give you ten years of Decibel’, waarbij alle anthems van de afgelopen jaren voorbij komen. Best grappig hoe dit zich ontwikkeld heeft, ook qua dj’s. Tot 2006 waren altijd The Beholder & Balistic (mede)verantwoordelijk voor het anthem, daarna kregen ook andere dj’s de kans om deze eer op zich te nemen. Dit jaar was het tijd voor Zany & Max Enforcer ft Mc DV8 met Sound Intense City, opnieuw een geslaagd anthem.

De hele eindshow is één grote verzameling van kleurige lichten, lasers, ladingen vuurwerk en gezamenlijke flashbacks terug in de tijd, Decibels’ reis door de jaren heen. Zo snel als 10 jaren Decibel voorbij komen is ook deze editie weer als een speer voorbij gegaan. Met een zware behoefte aan meer, meer en nog eens méér, lopen we toch rustig naar de uitgang en nemen afscheid van deze zonovergoten, muzikaal geslaagde editie. Gelukkig nemen we mooie herinneringen en koestering van gruwelijke sets mee naar huis. In ons achterhoofd blijft de bekende stem hangen die het magische woord keer op keer herhaalt: DE-CI-BEL! Kippenvel, overal.

Txt Marlon Schuurman
Imgs Jeffrey Oomens
Party Tips