Reviews + Partyreports
Hardcore World Cup 2010

Hardcore World Cup 2010

21 juni 2010 De Hemkade is allang niet meer de Hardcore tempel van vroeger. Desalniettemin worden er nog geregeld Hardcore events georganiseerd waarvan Beter Kom Je Niet de meeste bekendheid heeft. BKJN organiseerde ook de party op zaterdag 19 juni: Hardcore World Cup 2010.

BKJN laat zich van een goede kant zien. De line-up is indrukwekkend. In de grote zaal is het nog rustig, maar de stemming zit er bij velen al flink in. Als oprecht hardcore liefhebber moet ik mij eigenlijk schamen, dit is mijn eerste keer Hemkade. Ik laat de omgeving rustig op mij inwerken. Amnesys is aan het draaien en het publiek begint al een beetje los te komen. De zalen zijn opgedeeld in verschillende nationaliteiten. De hoofdzaal is Holland vs Italy, daarnaast zijn er nog Germany, England en Jong Oranje.

In Germany is The Speed Freak aan de beurt en de boel wordt flink wakker geschud. Het is officieel. Duitsers zijn gek, maar ze draaien super. The Speed Freak ramt er lustig op los. Het zaaltje is niet groot en het begin behoorlijk warm te worden. Tijd om verkoeling te zoeken. Die kan je vinden in de Main door middel van een gigantische ventilator. Ik heb het gevoel in een windtunnel te staan en samen met de muziek is het heerlijk. Het is tijd voor Art of Fighters vs Endymion. Ze zetten een goede performance neer, de hele zaal doet mee. Veel mensen zijn in het oranje gekleed en dat maakt het thema geslaagd.

Er is ook een grote relax ruimte waar het best leuk zitten is. Zo nu en dan zie je beveiliging iemand mee sleuren of zelfs tillen. Het is hier goed even te rusten. Ik besluit in de England zaal te gaan kijken. Hellfish is bezig en de zaal oogt wat dood. De vloer is spek glad zodat het lastig is je evenwicht te houden als je flink los wilt gaan. Hier en daar vallen mensen hard op de vloer, wat de rest aanspoort om rustig aan te doen. Eenmaal terug in de Main is het tijd voor wat happy oldies die zijn voorzien van een lekkere rag bass. Iedereen waardeert de gouwe ouwe van de Party Animals als Have You Ever Been Mellow op deze manier natuurlijk goed.

De Duitsers zijn inmiddels overgegaan op keiharde speedcore. Ik besluit nog even door te ratelen hier voordat ik terug ga naar de Main. Het begint al wat rustiger te worden en ik maak me op voor de afsluiter van Noisekick en The Sickest Squad. Die zijn zoals verwacht geweldig samen. Het maakt de avond helemaal af. Voldaan loop ik richting de uitgang.

txt Bart van der Werf
img Archief APE
Party Tips