Reviews + Albums
Harleighblu - Futurespective

Harleighblu - Futurespective

03 juni 2016

Label: Tru Thoughts
Cat nr: TRUCD327
Stijl: Neo-Soul
Releasedatum: 3 juni 2016
Oordeel: 4/5In 2013 was daar ‘ineens’ de uit Nottingham (UK) afkomstige Harleighblu, die haar debuutalbum Forget Me Not ten tonele bracht via het (vrijwel altijd) relevante Tru Thoughts label. Een prettige kennismaking met een talentvolle vocaliste met een trademark stem, zo bleek. Een revelatie. Harleighblu is gezegend met een herkenbaar stemgeluid, te kwalificeren als flexibel/wendbaar, divers en ongeremd. Qua sound leunt Harleighblu sterk op neo-soul, regelmatig voorzien van hip-hop alike, future proof beats.

Voor haar tweede langspeler, die de titel Futurespective draagt, werd de samenwerking gezocht met namen als Lost Midas, Azure, Jonny Faith en J Felix. In de aanloop naar dit album verschenen al drie gelijknamige EP’s onder de Futurespective-noemer. De eerste en tweede EP verschenen reeds in 2015 (respectievelijk juni en september 2015), de derde meer recentelijk in mei 2016.

Solide tracks als I met Lost Midas, Meant To Be met Azure, Forget met Captain Supernova en Off On met Jonny Faith vormen de krachtige kern van het album en waren al te horen op de eerdere genoemde EP’s. Alle vier de tracks bieden je prikkelende thema’s, prima beats en de met vol met soul geïnjecteerde vocalen van Harleighblu, aan wie je niet terug hoort dat ze qua leeftijd slechts begin twintig is. Een erg volwassen geluid kunnen we wel stellen. Het Futurespective-album betekent zonder twijfel een mooie stap voorwaarts in de carrière van Harleighblu, die relatief snel tot wasdom komt. Knap werk hoor.

Txt: Art-D-Fact

Tracklist:
01. Real Good feat. SpectraSoul
02. Mmm feat. Dr. Zygote
03. Off And On feat. Jonny Faith
04. I feat. Lost Midas
05. Meant To Be feat. Azure
06. Tell ‘em feat. J Felix
07. Forget feat. Captain Supernova
08. Another One feat. Audio Sparks
09. For Fun feat. Brother Mike
10. Reverse

Party Tips