Reviews + Partyreports
Herr Zimmerman @ Factory010 || The French Edition

Herr Zimmerman @ Factory010 || The French Edition

02 juni 2010 Het is zaterdag 29 mei. Een lift brengt me naar Factory010, de tiende verdieping van de industriële Maassilo in Rotterdam Zuid. De zwarte kat in zijn rode ufo kirt me tegemoet. Ik ben op de clubnacht van Herr Zimmerman.

Midden in het stedelijk havengebied, vlakbij de Erasmusbrug, clubt zaterdag 29 mei een gemêleerd publiek. Hét kenmerk van Herr Zimmerman. Sven (31) is voor het eerst op de clubavond van de excentrieke kater. ''Ook al lopen hier de meest uiteenlopende figuren rond, het valt op dat iedereen dezelfde instelling heeft en hier is om met elkaar een mooie avond te hebben.'' Mensen dansen en dwalen tussen gigantische stalen buizen, ruw beton en oude machines. Voorbij ramen met een spectaculair uitzicht over de Rotterdamse skyline. Een locatie met, als een van de weinige Nederlandse clubs, een echt warehouse gevoel.

Ramón (29) is vaker op de clubavonden van Herr Zimmerman te vinden en was van plan 'even te komen kijken'. Maar hij blijft toch tot vlak voor het einde hangen. ''Wat een feestje weer! Heerlijk!'' ''Avonden als deze hebben we in Utrecht niet'', zegt Oscar (42): ''Ik vind Herr Zimmerman zelfs voor Nederland redelijk uniek. Daar hebben we wel een eindje reizen voor over.''

Voor deze French Edition hebben organisatoren Mario en Linda Martinez, die ook zelf ook iedere Herr Zimmerman 'tanznacht' draaien als TanzMan en Fraulein Z, de Franse electro-technovirtuoos The Hacker naar Rotterdam gehaald. Hij draait stevig door en speelt lekker in op het Zimmerman publiek. ''Het is elke keer weer bizar en geweldig om te zien dat het publiek zo uit z'n dak gaat'', zegt Mario Martinez met een brede lach op zijn gezicht. Leuke verrassing zijn de dames in korsetten die telkens tussen het publiek opduiken. Het zijn de Bespoke Corsetry creaties van Marloes Peeters.

Fraulein Z sluit, zoals altijd, de avond af. Met een fantastische set. Het dak gaat eraf. Ik krijg kippenvel als na de laatste plaat het publiek de dj's en organisatie toejuicht en een flink applaus geeft. Zo vaak kom ik dat niet tegen. De vibe van de avond is zo goed dat ik even na 05.00 uur nog helemaal geen zin heb om naar huis te gaan. En als we met de lift afdalen naar de uitgang blijkt dat er meer mensen zo over denken. Op weg naar huis maak ik een tussenstop bij de afterparty in de Rotterdamse Bootleg, waar meer Herr Zimmerman gangers nog even nagenieten. Wat een nacht!

De volgende Herr Zimmerman clubnacht is zaterdag 3 juli. Voor deze Das Krankenhaus editie vliegt de vegetarische zwarte kater weer eens door naar Design Dock Rotterdam, de oude vleesfabriek in Delfshaven. Gesaffelstein uit Frankrijk zal dan zijn opwachting maken.

txt Angelique van Tilburg
imgs Martien de Man, Mario Martinez, Angelique van Tilburg
Party Tips