Reviews + Partyreports
Herr Zimmerman - Das Krankenhaus

Herr Zimmerman - Das Krankenhaus

05 juli 2010 Voor DesignDock staat zaterdagavond 3 juli een oude ambulance. Hij is daar geparkeerd door nurse Jones en broeder Mitchel. Samen met de zwarte buitenaardse kater Herr Zimmerman en publiek dat toe is aan een klinisch effectieve party kuur, brengen ze een warme nacht door in de oude vleesfabriek in Rotterdam West.

Het is maar goed dat Herr Zimmerman is omgetoverd tot Krankenhaus. Na een feestje gisteren van de overwinning van Oranje op Brazilië, voel ik me alsof een bezoekje aan de ziekenboeg geen kwaad kan. Maar thuis blijven als de excentrieke kater in zijn rode ufo in Rotterdam neerstrijkt is geen optie, dus sta ik 's nachts toch weer in de vleesfabriek. Klaar voor een zwoele avond.

Na oude en nieuwe bekenden begroet te hebben met de muziek van TanzMan op de achtergrond, begeef ik me op de dansvloer. De set van Gesaffelstein is niet helemaal aan mij besteed. Het klinkt oké, maar als ik uit ben wil ik dansen en naar mijn mening gaat de zaal niet helemaal los.

Tussen het dansen en de uitjes naar het terras toe, breng ik geregeld een bezoekje aan de plaspoli van de afdeling urologie. De gang ernaartoe is helemaal Krankenhuis verantwoord. Op de muren zijn ziekenhuisprojecties van visueel kunstenaar Marco Eschler te zien. De rode bankjes zijn voorzien van witte kruizen. Aan de muren hangen infuuszakken. Aan alles is gedacht.

Oscar (42) en Joppe (28) slaan geen editie van Herr Zimmerman over. ''We vinden de sfeer fantastisch, maar moeilijk te omschrijven. Het is een combinatie van factoren die de avonden zo leuk maken. Er zijn allerlei soorten mensen: van bal en goth, jong en oud tot knap en lelijk. Daarnaast nodigt de muziek uit tot dansen. Het is een mix tussen techno en electro die kenmerkend is voor Herr Zimmerman. Iedereen begroet elkaar om de haverklap, duimen gaan omhoog, mensen lachen betekenisvol naar elkaar. De benen worden onder de lijven vandaan gedanst. Er heerst echt een eenheidsgevoel.''

Zodra Fraulein Z in haar zusteroutfit achter de draaitafels verschijnt word ik weer helemaal wakker. Wat een geluid slingert zij toch altijd weer de ruimte in. Het laatste uur begint het weer wat rustiger te worden, zodat er in de vleesfabriek, met oude stalen koelceldeuren, roosters in de grond en witte tegels lekker, veel plek is om te dansen. Ik huppel, lach en gooi mijn handen de lucht in. En om me heen gebeurt hetzelfde. Terwijl door de glazen koepels op het dak alweer te zien is dat het buiten licht begint te worden, dans ik mijn laatste beetje energie eruit. Ik verlaat de zaal pas als Fraulein Z de laatste plaat van de draaitafels haalt.

De volgende Herr Zimmerman is zaterdag 11 september in Factory010.

txt Angelique van Tilburg
imgs Herr Zimmerman
Party Tips