Reviews + Partyreports
Herr Zimmerman Factory010 || KarateMuzik Spezial

Herr Zimmerman Factory010 || KarateMuzik Spezial

31 maart 2010 Vanaf de muur van de ruim honderd jaar oude graansilo bij de Rotterdamse Maashaven kijkt Herr Zimmerman neer op het publiek dat het industriële gebouw binnengaat. De eigenzinnige kat houdt, zoals op de website is te lezen, van 'open minded happy people'. En eenmaal binnen merk ik dat dat ook de mensen zijn die zaterdag 27 maart naar Factory010 zijn gekomen.

Jong en zich jong voelend publiek. Nette meisjes. Brede mannen. Homo en hetero. Mensen die je op het eerste gezicht niet snel in de club zou verwachten, maar er toch zijn en uit hun dak gaan. Alles loopt door elkaar. De sfeer is goed. Handen gaan de lucht in, mensen lachen breeduit en draaien om elkaar heen. ''Ik kijk altijd mijn ogen uit hier'', zegt iemand op de dansvloer tegen me. ''Er is volgens mij geen club waar zoveel verschillende mensen komen die het allemaal naar hun zin hebben en nooit problemen veroorzaken.''

Er wordt fijne techno en electro gedraaid. Al bij binnenkomst is de dansvloer, met dank aan de muziek van Tanzman, goed in beweging. Daarna nemen de gastartiesten het over. Deze keer zijn het Jenn & Oscar uit Berlijn met hun 'KarateMusik sound', aan wie ook het thema 'KarateMuzik Spezial' te danken is. Ze zijn lekker op dreef. Met fijne platen die letterlijk de boxen uitknallen (piep!) zwerf ik met vrienden over de dansvloer en door de rest van de club. De oude vleesfabriek ken ik als Herr Zimmerman locatie, maar Factory010 is helemaal nieuw voor me. Het blijkt, zoals ik al van anderen had gehoord, een geweldige plek. Wenteltrap op. Over de galerij. Van bovenaf lekker mensen kijken. Langs oude machinekamers. Door de ramen vanaf de tiende verdieping uitkijken over Rotterdam bij nacht. Wenteltrap af. Richting podium om te dansen en weer terug naar de bar achterin de ruimte om een biertje te halen. Fraulein Z sluit, zoals altijd, de avond af. Terwijl de visuals van 'bewust te kiezen party lekkernijen' allemaal nog een keer voorbijkomen, gaat het publiek uit zijn dak.

Als het 06.00 uur is en de lichten aangaan, trek ik een pruillip. Is het nu al afgelopen? Ik wil nog niet naar huis!

Zondagmiddag word ik enigszins moeizaam, maar met een grote glimlach op m'n gezicht wakker. Ik heb een mooie avond gehad. Op een toplocatie. En ik kan me zomaar voorstellen dat ook de buitenaardse kater nog zit na te spinnen in zijn ufo en niet kan wachten tot het 29 mei is. Als hij weer neerstrijkt in Rotterdam.

De volgende Herr Zimmerman met The Hacker (Fr), Fraulein Z en TanzMan is op zaterdag 29 mei in Factory010.

txt Angelique van Tilburg
imgs Herr Zimmerman archief
Party Tips