Reviews + Partyreports
Het verjaardagsfeestje van Culture Club

Het verjaardagsfeestje van Culture Club

04 mei 2010 In het ICC Gent werd op 30 april het acht jarig bestaan van de club Culture Club te Gent gevierd met een verjaardagsfeestje. Op dit feestje waren onder andere Cash Money, Dada Life, Sound Of Stereo, Etienne De Crécy én Armand Van Helden uitgenodigd. Twee rooms moesten voor de sfeer zorgen, een R&B/hiphop-room en de main room waar de electro de plak zwaaide.

Bij de (openings)set van het überenergieke duo Dada Life, is enorm weinig volk te bespeuren. 300 mensen in een zaal waar er duizenden in kunnen is geen al te goed begin! Hoewel, deze jongens geven zich volledig voor het opgekomen publiek en kunnen enkele enthousiastelingen hevig aan het dansen krijgen. Vooral bleepy eigen productions en wat electro knallers geven de perfecte warming up voor Etienne De Crécy. De Crécy bevestigt zijn fingerschpitzengefühl en talent door zijn set op te bouwen, van het begin tot het einde, naar een spektakel met reuze climaxen. Jammer dat hij geen live act brengt, want die zijn pas indrukwekkend. Maar desalniettemin wordt een leuke mix van electro, harde electro en techno gebracht.

Armand Van Helden, zonder twijfel de main act, kan natuurlijk niet teleurstellen. Bij momenten onstuimig en hard, en dan weer zacht kan hij de volgelopen main room gelukkig maken. Natuurlijk mag Bonkers er niet aan ontbreken en passeren enkele classics de revue, wel valt op te merken dat AVH nogal in zijn Bonkers-stramien blijft draaien, het publiek gaat erg goed mee, maar het is bij momenten erg hard. Sound Of Stereo speelt een thuismatch, en dat zullen ze geweten hebben, het talrijke publiek is natuurlijk meteen mee met de wonderboys uit Brussel!

Opnieuw een leuke editie van het verjaardagsfeest van de Culture Club, enkel over de locatie moet men volgend jaar eens nadenken, de kille zalen van het ICC vormen niet de ideale plaats om er een onstuimig feest van te maken, denken we zo.

txt & imgs Kwinten Lambrecht
Party Tips