Reviews + Partyreports
Hilfiger Denim Live @ Paradiso

Hilfiger Denim Live @ Paradiso

31 mei 2010 Hilfiger, ja van Tommy Hilfiger, lijkt de juiste strategie te hebben gekozen om het modelabel uit de gezapige hoek te trekken door te stunten met coole rock & rollfeestjes. Op 27 mei was de tweede editie van Hilfiger Denim Live in de Paradiso. Met een line-up om je vingers bij af te likken brengt de modegigant op deze editie ook weer een afwisselend programma met klinkende (opkomende) namen uit de Nederlandse en Amerikaanse (overwegend New Yorkse) scene. De bezoekers van het event zijn al even divers. Naast een handvol saaie kantoortypjes in classic Hilfiger overhemden, vind je er vooral een hele stal hippe BN'ers en mooi, goedgekleed volk.

Ondanks dat alle optredens uitlopen zit de sfeer er goed in. Le Le verzorgt de aftrap in de kleine zaal. Het uberhippe trio is bij de meeste feestgangers bekend van de culthit Skinny Jeans. Lanen (ook bekend van De Jeugd van Tegenwoordig) steelt zoals gewoonlijk de show met zijn praatjes met een sarcastische ondertoon. Maar, praatjes vullen geen gaatjes weet ook Faberyayo. Het uitdelen van gratis, volgens hem 'slechte en goedkope', blikjes prosecco is uiteraard wel een goede zet om de liefde tot volle wasdom te laten komen. “Wordt het misschien toch nog leuk”, aldus de schertsende frontman.

De shows beginnen elkaar onprettig te overlappen, dus het is rennen geblazen om én Le Le af te kunnen zien én tegelijkertijd The Drums niet te hoeven missen. Als de Amsterdammers op het podium worden vergezelt door een batterij bezoeksters onder het mom van: doe gewoon je ding, starten de vier Amerikanen, pardon: New Yorkers, hun set in. The Drums, opgericht in 2008, is up and coming als the next best thing. Dat wil je geloven, maar dat kun je nog beter zelf gaan zien. Er zijn problemen met het drumstel die gedurende de set niet oplosbaar blijken. Toch maken Jonathan Pierce, Jacob Graham, Adam Kessler en Connor Hanwick (als de stevig balende drummer) er het beste van. En meer!

The Drums blinkt uit door een niet aflatend enthousiasme, een energieke show met prima muzikanten en nog belangrijker sterke liedjes. De New Yorkers kunnen dan ook rekenen op veel bijval van de dampende menigte. Vooral de hit Let's Go Surfing (uit de Peugeot reclame) doet het goed. De bizarre, statische moves van vooral zanger Pierce, met hoogwaterbroek en witte sportsokken, en gitarist Graham worden met verbazing gadegeslagen en moeizaam gekopieerd door lolbroeken in de zaal. Pierce's performance doet denken aan die van Ian Curtis en hij heeft niet alleen goed naar zijn voorbeeld gekeken. Ook het geluid van de band is duidelijk beïnvloed door de melancholiek van 80's iconen als The Smiths, The Cure en ja, natuurlijk en vooral Joy Division.

French Horn Rebellion begint aansluitend in de kleine zaal. De twee broers uit Brooklyn mixen disco met indie en electro. Het geluid is echter wat eentonig en ondanks dat de vrolijke broeders het publiek proberen te enthousiasmeren met hun levendige performance is het uiteindelijk toch de muziek die zorgt voor afhakers.

De hoofdgasten van vanavond zijn Matt Johnson en Kim Schifino van indie-popband Matt & Kim. Dit vrolijke duo staat momenteel centraal in de zomer campagne van Hilfiger Denim. Zowel Matt als Kim lijken vastbesloten de tent af te breken met een knalfeest waar je u tegen zegt. Waar hun eigen werk na een minuut of twintig soms wat eentonig wordt, fleuren ze het één en ander tot groot vermaak op met covers van onder andere Alice Deejays’ Better Off Alone en de bekendere western tunes. Matt beklimt het decor en de immer breed lachende Kim verovert alle harten door haar opgevulde bh uit te trekken en de mannelijke bezoekers te waarschuwen: “Guys, don't get yourself fooled!”

Na ballonnen, vliegen nu ook opblaaskrokodillen en dolfijnen door de lucht. Op het podium staat een dansend konijn. Diplo is één van de hotste producers van de afgelopen jaren en samen met Switch vormt hij het fenomeen Major Lazer. De heren brengen een eerbetoon aan de digitale dancehall uit de '80's, maar vanavond is het Diplo alleen die de billen laat schudden. En dat doet de afgeladen Paradiso met verve op mixes van Ace of Base, Rihanna en de Bloody Beetroots. Twee danseressen met opblaasgeweren zijn leuk om naar te kijken, maar het meisje dat op het podium klimt en met Skerritt Bwoy begint te dansen op Pon de Floor, de grootste hit op het conto van het duo is de bomb. Richting het einde vraagt Skerritt Bwoy of er meiden zijn die met hem op het podium willen dansen en dat laten velen zich niet twee keer zeggen. Het podium staat vol en iedereen gooit de laatste reserves overboord.

Kraak & Smaak maakt het feestje in de kelder af met een dj-set die varieert van funk en breakbeats naar mash-ups, minimal en house. De klok tikt door en voor een heleboel bezoekers wordt het met een werkdag in het vooruitzicht nu wel erg laat. De volgende keer graag een Hilfiger Denim Live mét uitslaapmogelijkheden, want op de day after is het maar moeilijk opstarten na dit onvergetelijke feestje.

txt Leontine de Reede
img APE archief
Party Tips