Reviews + Partyreports
Holden trekt Catwalk vol

Holden trekt Catwalk vol

08 februari 2010 Omdat we vorige week bij Herr Zimmerman aan de late kant waren en daardoor wat vertier hadden gemist, gingen we nu proberen om netjes voor enen binnen te zijn op 300 MPH. Van veraf was de Lijnbaan al in zicht en stond er een hele lange sliert van mensen. Ohjee, dat is er zeker één van dertig meter. Wauw! Gelukkig was de gastenlijst dik in orde en lieten we al die mensen in de kou achter. Sorry voor dat nog leute, dat voelde ook heel slecht..

Binnen toverden we snel onze jassen weg, bier werd gehaald en we slopen door de tunnel op zoek naar een rookruimte. Bij de tweede bar viel het op dat het al best druk was en Taras van der Voorde dus voor een lekker gevulde Catwalk zijn ding kon doen. Met wollen muts en twee X 1 Traktor Kontrollers in zijn setup knalde hij er al goed op los. Al ‘vroeg’ op de avond gingen de handjes in de lucht en was het voorste gedeelte al stampensvol. Het was wringen, kruipen en overleven om een glimp van de booth op te vangen.

Nadat onze lichaampjes rare bewegingen aan het maken waren, was het tijd voor een sigaretje. Maar waar? Achter de DJ booth was een VIP-achtige ruimte gecreëerd waar normaal het rokershoekje was. “Oh, mag je overal roken? Nice!” Ik weet nog steeds niet hoe het zit, maar overal in de Catwalk konden de gloeistaafjes aangegooid worden. Nostalgische gevoelens kwamen terug en er sprongen haast tranen in onze ogen.

De Catwalk bleef volstromen en voordat James ook maar één plaat had aangeraakt, stond de hele Catwalk vol met mensen. Bij de garderobe stond daardoor nog een lange rij mensen die zo snel mogelijk probeerden om van zijn of haar jas af te komen. Het probleem is dat het leuke van de Catwalk tegelijkertijd ook haar zwakte is. Het is natuurlijk te gruwelijk om tot laat in de ochtend als een malle te staan raven in een omgebouwde voetgangerstunnel. Het is alleen zo krap. De garderobe is douwen, vouwen en stouwen. De wc is ook zo ‘gezellig’ knus. Dat ‘gezellige ‘ kwam vooral door wc-dames die je haast lynchten als je niet snel genoeg met kleingeld uit je zakken kwam zetten.

Maar ja, ook al konden we die toiletbabes wel hebben.. we hadden geen tijd te verliezen. James was aan de beurt. Met zijn eigen BFF, die zijn stalen koffer met zijn muziek voor hem uitsleepte, liep Holden door de crowd naar de booth. Het was zover. Het was tijd. Taras kreeg zijn verdiende applaus en de meester nam zijn plek in de booth in.
Al snel schalmden door de hele Catwalk trippende, hypnotiserende en stuwende beats. Met een joint en sigaret in zijn rechter hand mixte Holden soepel de platen aan elkaar. Hier en daar een ambiëntachtige interlude om vervolgens er op los te knallen. Hij trok je naar beneden en bracht je weer omhoog. Letterlijk ook. Handen raakten het plafond, aan de zijkanten bogen mensen over de crowd, mensen hingen aan de omheining rondom de booth. Een opzwepend geluid, Holden die in trance aan knoppen stond te draaien, en daar gingen we weer.

Om half zeven stopte Holden met zijn set, hij had alles gegeven. De eer aan Taras om deze lange 300 MPH-nacht af te sluiten. Om acht uur was het dan toch echt welletjes en strompelden de mensen op hun laatste krachten huiswaarts. Een uurtje later werd het eerste winkelpubliek al gespot in de binnenstad.

txt Rowdy de Leeuw
imgs Jaap Vork
Party Tips