Reviews + Partyreports
InQontrol 2010: Save. Exit. Planet.||Feestend de wereld redden.

InQontrol 2010: Save. Exit. Planet.||Feestend de wereld redden.

19 april 2010 17 april 2010: de Save. Exit. Planet.-conferentie in de Rai te Amsterdam. Vier deelnemende partijen discussiëren over de toekomst van onze Planeet. Ondanks de totaal verschillende visies en agenda’s zijn de deelnemende partijen bereid om tot een collectief standpunt te komen. Elke organisatie presenteert tijdens deze avond zijn visie over de toekomst van onze samenleving. ‘Are we out of Qontrol? Save. Exit. Planet. InQontrol’.

The Third Millennium Society, The Chaos Theory Foundation, The Imperial Green House Institute en The Apocalypse Assocation. De vier deelnemende partijen aan de Save. Exit. Planet-conferentie en tegelijkertijd de vier area’s die worden gehanteerd tijdens het jaarlijkse feest InQontrol. Elke area voorziet de InQontrollers van fijne platen geheel vanuit hun eigen visie, de samengestelde partijen proberen onze maatschappij hun standpunt duidelijk te maken en mee te nemen op reis naar de toekomst.

Bij binnenkomst konden we meteen kennismaken met dj Stephanie. Vanonder een grote wereldbol die op handen gedragen werd was de Italiaanse schone bezig om één van haar dromen waar te maken, draaien op de Mainstage tijdens een Q-dance-event. De vooroordelen over haarzelf als vrouwelijke dj heeft Stephanie vastgelegd in de track Black High Heels. Hiermee laat Stephanie zien dat ze een chick met ballen is en het prima redt in de door mannen gedomineerde harddancescene.

Stephanie werd opgevolgd door Wildstylez, om heerlijk op verder te gaan. Yellow Minute kwam voorbij en als laatste nummer werd A Complex Situation gedraaid. Na hier goed op los te zijn gegaan was het tijd voor de presentatie van ‘The Founder of The Third Millenium Society’, Frontliner. Met vuurwerk en al worden de InQontrollers meegenomen in de wereld van het vrije denken, om de balans met de aarde te herstellen. Op de een of andere manier leek het alsof er tussendoor een paar boxen uitvielen, of dat de volumeknop omlaag werd gedraaid, maar dit was alleen tijdens de set van Frontliner het geval.

Inmiddels goed ingekomen, werd ons bij The Imperial Greenhouse Institute een warm welkom toegedragen met een lekkere set van Deepack. Het duo dat eerder deze avond ook verscheen als Dock 54. Inclusief een brandende vraag voor de stampende menigte: ‘Kunnen we nog een beetje hakken?’ Hakte iedereen er nog eens extra hard op los. De stoom werd letterlijk afgeblazen, Grote wolken van kleine witte deeltjes werden op ons afgevuurd, verfrissend en typerend voor het moment tegelijkertijd.

Al stampend werd er vernomen dat Nosferatu en Partyraiser waren begonnen aan hun ‘2 hour performance’, erg nieuwsgierig naar de combinatie van dit duo werd onze reis vervolgd richting The Chaos Theory Foundation. Daar stonden ze dan, mijn helden van de avond, Nosferatu en Partyraiser. Keihard losgaand, onwijs genietend en supersnel waaierend met m’n nieuwe hardstyle waaier, heb ik de hele set doorstaan. Normaalgesproken bewaar ik de hardcore voor het einde, maar als ik hier was weggelopen zou ik een geweldige set hebben gemist. Deze twee uurtjes waren werkelijk te gruwelijk voor woorden!

Wat me toch elke keer weer opvalt tijdens hardcore- en hardstylefeesten, is dat er een groot samenhorigheidsgevoel heerst. Iedereen heeft hetzelfde doel: een geweldige avond beleven. Hierdoor heerst er een hele fijne sfeer en heb je het idee dat je met heel InQontrol keihard aan het losgaan bent, iedereen feest met elkaar en zorgt voor elkaar.

Bijna dampend van de warmte werd de ontdekkingsreis weer voortgezet. Even bijkomen tijdens de lange trip op weg naar Headhunterz, het altijd even enthousiaste en blij springende lid van The 3rd Millenium Society. Het zijn toch best lange afstanden die je moet afleggen om van de ene naar de andere area te komen. Uiteindelijk kon er nog net even een nummertje van Technoboy mee worden gepakt, Voices. Hierna brak het moment van Headhunterz aan, we kregen een uitgebreide intro met vette lasers. Alsof we niet al genoeg hadden gestampt mochten we weer vrolijk door. Forever Az One mocht niet ontbreken, om vervolgens na het vuurwerk plaats te maken voor Noisecontrollers. De verwachtingen werden uitgebreid waargemaakt en dit duo zorgde voor een geweldig einde, dit was hét bekende moment om je laatste energie er nog even uit te raggen. Als gelukkige bezoekers kregen we zelfs nog een kwartier extra cadeau, om vervolgens met een glimlach,en helemaal kapot, op weg naar huis te gaan.

Je kon zien dat er was nagedacht over de aankleding van het feest, vooral de main zag er indrukwekkend uit. Een grote wereldbol werd gedragen op handen, met daaronder de dj booth en aan beide kanten grote schermen waar verschillende beelden vertoond werden. Bij elke area waren de typerende kleuren van de verschillende organisaties terug te vinden.

InQontrol 2010 was een super vet feest. Alle onderdelen waren tot in de details uitgedacht aan de hand van een zeer actueel en interessant concept, de toekomst van onze planeet. Een combinatie van rauwe en melodische hardstyle lieten de bezoekers deelnemen aan de Save. Exit. Planet-conferentie in de Rai te Amsterdam. Mijn vraag is alleen of iedereen de boodschap van Q-dance wel door heeft gehad.

Zo niet, dan is een bezoekje aan de InQontrol site zeker de moeite waard.


txt Marlon Schuurman
imgs Stampgasten.nl
Party Tips