Reviews + Partyreports
Intimiteit staat centraal tijdens 10-jarig jubileum T-Dansant

Intimiteit staat centraal tijdens 10-jarig jubileum T-Dansant

07 april 2010 Wie zich al snel verveelt onder het zoeken naar paaseitjes en het uitgebreid tafelen met de (schoon)familie, weet inmiddels al wel langer dat er altijd uitwegen bestaan. Zo kun je er lekker op uittrekken voor een lang weekend met je geliefde of vrienden óf je kunt besluiten naar een zogenaamde preparty van Loveland te gaan in het chique Krasnapolsky op de Dam van Amsterdam!

“Doe mij dan toch maar het laatste,” moeten veel mensen bedacht hebben, want amper een week voor het 10-jarige jubileum van T-Dansant waren alle kaartjes al uitverkocht. En dat had de organisatie van het eveneens populaire Loveland-festival toch echt niet durven te hopen in deze financieel zware tijden… Mascha Selhorst zit zelf nog maar sinds het najaar bij het bureau, maar lacht van oor tot oor als ze ons verwelkomt. Het feest is dan al ruim 2,5 uur aan de gang, rond de klok van 5 werden ’s middags al de eerst gasten binnengelaten.
We komen net op tijd voor de cocktailworkshop, gesponsord door Cointreau, waar enthousiast aan wordt meegedaan door voornamelijk vrouwelijke schoonheden. Na ruim een uur shaken, erop los experimenteren en, niet te vergeten, een hoop lol trappen, gaat de winnares ervan door met een cocktailworkshop die ze bij haar thuis kosteloos mag gaan organiseren.

“Mmmm, die cocktails met Cointreau, cranberry- en limoensap smaken inderdaad naar meer, maar laten we ons dan toch maar eens begeven op de dansvloer,” dachten we toen bij onszelf. Al was het maar omdat die heerlijke houseplaten zo verleidelijk klonken… Nadat Marnix het publiek al in het begin van de avond had opgewarmd, wordt het tijd voor het goed op elkaar inspelende duo Joey Negro en Godard. Deze twee heren wisselden golden oldies uit de housescene af met vrij nieuwe electro-achtige dansplaten die de maat opvoerden en het publiek naar een hoogtepunt bracht waar vervolgens Roog weer dankbaar gebruik van maakte.
DJ Roog was weer als vanouds met zijn set waarbij ondermeer Born Slippy van Underworld, maar ook Keep on Rising van Ian Carey en Leave the World Behind you van The Swedish House Maffia de revue passeerden. Stuk voor stuk immens populaire dansplaten die alweer een tijdje meedraaien, maar omdat ze door Roog creatief werden gemixt met andere platen, juichte het publiek enthousiast mee op de beats en zong men uit volle borst mee op de vocals uit de refreinen.
Mister Loveland himself, DJ Marnix, had tot slot de eer om niet alleen T-Dansant deze avond te openen, maar ook te sluiten. Hij deed dit gepast met her en der een scheutje latin house in combinatie met legendarische housetracks die we wel vaker hebben gehoord tijdens de voorgaande negen edities van T-Dansant.

Aangezien Loveland graag een intieme sfeer wilde nastreven, was er in tegenstelling tot vorig jaar, maar één zaal geopend. Dit was wel de hoofdzaal waar met gemak 1.000 man in kon. Het publiek was dressed for the occassion, vooral de vrouwen hadden er werk van gemaakt en waren in groten getale in chique gala oufits op komen dagen. Niet misplaatst natuurlijk, want de locatie, het gerenommeerde Krasnapolsky Hotel, met zijn kroonluchters en tapijten laat je wel degelijk wegdromen zodra je een stap binnenzet. Ook het personeel speelde hierop in door zich te kleden met witte blouses en zwarte stropdassen.
De toon werd dus aardig gezet en door een redelijk hoge entreeprijs van 30 euro (exclusief service- en administratiekosten) zorg je er bovendien voor dat er een bepaalde groepering werd aangesproken, lees: de ietwat oudere jongeren die wat meer geld hebben te besteden.
Deze avond was bovendien een soort van voorproefje op het festival dat komen gaat op 14 augustus in het Sloterparkbad te Amsterdam. En de line up van de komende Loveland-editie is meer dan veelbelovend te noemen! Zo hebben ondermeer Sébastien Léger, Mauro Picotto, Erick Morillo, Ron Carroll, Michael Mayer en Jamie Anderson reeds bevestigd dat ze komen. Dus ook al duurt het nog een maand of vier voordat het zover is, deze ijzersterke line-up zorgt er wel voor dat Loveland één van de beste festivals wordt die deze zomer in ons kikkerlandje plaatsvindt!

txt & imgs Fabienne Robben
Party Tips