Reviews + Partyreports
Is Nope nou Dope?

Is Nope nou Dope?

14 september 2010 De Eindhovense Effenaar dealde afgelopen zaterdag 11 september met een uitverkocht NopeisDope. De grote zaal stond afgeladen vol met 2000 trappelende feestgangers. Een goed begin van het nieuwe NopeisDope-seizoen. Dance.nl was bij de aftrap van de eerste editie.

Het publiek is nieuwsgierig, maar terughoudend. De beats van Apster zijn er om de beentjes op te warmen. In de grote zaal van de Effenaar is er maar weinig aan decor, maar een grote opblaasbare Nopeisdope op het podium maakt het publiek duidelijk waar ze ook alweer precies zijn.
Tegen twaalven begint de zaal echt vol te lopen. The Bassjackers warmen het verse publiek nog een beetje meer op. Podia’s worden in bezet genomen en de handjes gaan al iets meer de lucht in.

Pas als Mirwais de dj-booth in bezetting neemt, gaat het publiek los. De mannen vooraan laten hun smoothest house moves zien en de dames gaan breedlachend met de fotograaf op de foto. De sfeer begint er goed in te komen.

Als Billy the Klit vervolgens bezit neemt van de draaitafels, begint het publiek te watertanden. Ze zijn klaar voor een goede dosis eclectic beats. Aan beide kanten van de dj-booth verschijnen NopeisDope danseressen. In een mini-outfit, sexy maar niet ordinair, verzorgen zij het opzwepende entertainment. Een prima match, zo met de beats van Billy.
Maar dan gaat er iets mis met de techniek. De hoogtepunten die juist uit de speakers zouden moeten knallen, worden nu zacht en gedempt het publiek ingeblazen. De teleurstelling druipt van de gezichtjes. Billy the Klit snapt het ook allemaal niet meer. Met opgeheven armen gebaart hij naar de techniek. Wat gaat er mis?

Het hoogtepunt waar het publiek op wacht, blijft lang uit. De beats zijn relaxt en een aantal diehards gaan helemaal los. Maar het gros van het publiek staart met uitpuilende ogen en een drankje in hun handen naar de danseressen. Met hun ellenlange benen, bikinibroekjes en opblaasbare gitaren bespelen zij het publiek.

Als na een uur de techniek nog niet op orde is, druipt het publiek af. Het geroezemoes van “kom, we gaan” gonst door de zaal. Billy doet zijn best, maar de techniek mag niet baten. Rond een uur of drie verlaat Billy zijn booth. Dit ziet het publiek als seintje om er ook vandoor te gaan, terwijl de headliner van de avond nog moet komen.
Gregor Salto heeft de eer om de eerste editie af te sluiten. Maar de zaal is een stuk leger dan aan het begin van de avond. De twee danseressen prijken langs de dj. Zij geven het goede dansvoorbeeld! Gelukkig wordt het overgebleven publiek aangestoken door dit fantastische entertainment. Groepjes vrienden gaan los op de podia’s en alle handjes worden vol enthousiasme de lucht ingegooid. Jonge meisjes staren vol verwachting naar Gregor Salto en hij maakt hun verwachtingen waar. Zijn muziek is heerlijk.

Ondanks het techniek drama en de ietwat jongere meisjes, is het toch nog een topfeestje geworden. Maar of Nopeisdope zijn naam heeft waargemaakt? Dat mogen ze dan volgende week bewijzen!

Wie wil zien of NopeisDope zijn verwachtingen hier wel waarmaakt, doet er goed aan om zaterdag 18 september naar Club Eleven in Weert te gaan. Vind je het toch leuker om de zomer goed af te sluiten? Check dan NopeisDope op zondag 19 september in Beachclub Vroeger in Bloemendaal.

txt Daphne van Kessel
imgs Christ Clijsen mede dankzij See You Dance
Party Tips