Reviews + Partyreports
Isla Electronica: || Verpletterende kick off festivalseizoen

Isla Electronica: || Verpletterende kick off festivalseizoen

21 april 2010 Je kent het wel dat festival gevoel: lekker buiten, een zonnetje, leuke mensen, kickin’ music en dansen, dansen, dansen! Normaal gesproken is Koninginnedag het startsein voor het seizoen, maar UDC dacht dit anders te doen dit jaar. Zo werd afgelopen zaterdag Isla Electronica een feit: hét eerste buiten festival op zaterdag 17 april!

Gekeken naar de line-up is het een feest dat je niet gemist mag hebben: John Digweed, Sharam Jey, Dr. Lektroluv en Secret Cinema. Techno en minimal op een nieuw festival én op een bijzondere locatie, het forteiland in IJmuiden.

Het weer is oké. Ondanks dat de zon schijnt, is het toch maar 12 graden. Fris is het vooral bij het wachten op de boot. Bij binnenkomst wordt er een forse drugscontrole gehouden. Vanaf 16.00 uur tot aan 05.00 vaart het schip om het half uur heen en weer van het vasteland naar het eiland. Voor de pers en vips is tussendoor ook een kleinere boot aan het pendelen.

Het havengevoel wordt versterkt door grote roestige schepen, brandende hoogovens en het eiland met de loopgraven en bunkers. Het festivalterrein ligt verspreid over drie area’s: Outside, Inside en The Mad Disco Trench. Vanaf de boot zijn vlaggen in allerlei kleuren en een blauwe gloed van Dixi’s het eerste dat je ziet. Eenmaal op het terrein aangekomen geven de paden en glooiende duinen de natuurlijke route aan naar de verschillende podia.

Eerst naar Terry Toner en Warren Fellow. Deze twee Nederlandse dj’s en tevens producers worden internationaal veel geboekt. Ze staan regelmatig naast grote namen als Sander Kleinenberg, Tiefschwarz en meerdere techno- en house dj’s. Het publiek wordt meegenomen door besmettelijke beats met een melodieus geluid. De sfeer in de tent Outside is goed en iedereen krijgt het warm van deze twee energieke gasten.

In de bunkergrot met ondergronds gangenstelsel Inside wordt Boemklatch opgevolgd door Sharam Jey, een Duitse dj en producer. Met zijn In My Blood album tour draait hij een briljante set met een ruig, sexy geluid en snoeiharde beats. Met samples van de Editors en Depeche Mode maakt hij zijn eigenwijze, originele remixes en zorgt ervoor dat de complete grot helemaal op zijn kop staat.

Dr. Lektroluv trekt nog meer publiek naar binnen. Een originele verschijning die niet kan ontbreken: een groene man, met zilveren jas en een telefoon waar hij zijn platen mee mixt. De bunker is bomvol met één grote housende massa.

Terug naar de tent, want John Digweed start om 01.00 uur. Ondanks de aswolk is hij toch van de partij. Onderweg nog langs The Mad Disco Trench. Een podium tussen twee duinen in, waar onder andere house hits uit de jaren ’90 worden gedraaid.

Bij aankomst is Guy J, een dj en producer uit Israël, nog helemaal in zijn element en draait melodieuze eclectic house in de tent. Iedereen gaat uit zijn dak.

John Digweed vervolgt het feest. Een goede opbouw met zachte kleine geluiden, maar met diepe bassen. Hij voelt het publiek perfect aan en het minimale van zijn aanpak zorgt voor een maximale impact. Het kan niet beter! Een ultieme rush van minimal techno, dansen tot in de kleine uurtjes daarna met Secret Cinema. Dit was de perfecte kick off van het festivalseizoen!

txt & imgs Martine Scholte
Party Tips