Reviews + Partyreports
Italian hardstyle op z'n best, X-Qlusive Italy!

Italian hardstyle op z'n best, X-Qlusive Italy!

04 oktober 2011 Negen jaar geleden introduceerde Q-dance zijn allereerste X-Qlusive editie, die plaats vond in de Heineken Music Hall (HMH). Met Technoboy als aanvoerder, maakten de Nederlandse hardstylers kennis met hardstyle’s Italiaanse sound, de specialiteit op X-Qlusive Italy’s menu. Afgelopen zaterdag werd X-Qlusive Italy nieuw leven ingeblazen, bezoekers van de HMH kregen een gloednieuwe update voorgeschoteld tijdens dit Italiaanse beukfestijn.

Inmiddels negen jaar na de eerste X-Qlusive editie, is er veel veranderd. Nieuwe ingrediënten worden ontdekt en recepten vernieuwd. Tijd voor Q-dance om Italië’s muzikale hoogstandjes opnieuw te introduceren in een bomvolle HMH. Opgedeeld in twee dampende ruimtes wordt de Blackbox volgepompt door Activator, Davide Sonar(Live), Ivan carsten, TNT, Tatanka, Zatox, Wild Motherfuckers en Stephanie, waar MC DV8 ons door de nacht begeleidt. Je loopt richting de trap achterin de HMH en voelt een stuwende kracht van ernstig grof geweld op je af komen, godsgruwelijk fijn muzikaal geweld. Leveranciers van dit fijne gehoor zijn Francesco Zeta, Activator, The R3belz, Anime, Noize Suppressor en Art of Fighters, waar MC Renegade de spil in het web is.

Bij binnenkomst staat Activator achter de decks in de Blackbox, een fijne opwarmer van de avond, steeds meer mensen stromen de zaal binnen. Zijn set wordt afgesloten met een spectaculaire binnenkomst van MC DV8, als Romeinse keizer daalt hij neer voor het podium om omringd te worden door twee mooie vrouwen. Wanneer iedereen is uitgelachen is het tijd voor de aankondiging van Davide Sonar met zijn live-set.

Ondertussen bestuderen we het decor eens goed. We zien een gigantisch bouwwerk van de Rialtobrug, met Italiaanse vlaggen aan beide kanten. In de opening van de poort hangt een grote ronddraaiende Q, met daarachter één en al sterrenhemel. Wanneer je verder de zaal in kijkt, zie je doeken in de kleuren van de Italiaanse vlag sierlijk door de ruimte hangen, lampjes in diezelfde kleuren zijn langs deze doeken gespannen en gaan op het ritme van de muziek aan en uit. Midden in de zaal hangt een gigantisch ronddraaiend XQ-teken. Q-dance heeft goed nagedacht over de aankleding, waardoor er een echt Italiaans sfeertje ontstaat.

Ondertussen komen Flying High en een remix van Infinity voorbij, de stemming zit er goed in. We maken even een tripje richting de bovenverdieping om daar Activator nog een keer tegen te komen. Deze man staat gewoon al keihard te knallen rond dit tijdstip! Héél erg fijn. Na een paar drankjes lopen we de Blackbox binnen waar na onze grote verassing André van Duin ook deel uit maakt van X-Qlusive, pizza, pizza, hoooo pizza! Lala-lalaaa BAM! En daar is de introductie van TNT. Opnieuw wordt er een fijne set neergezet, maar we blijven korte uitstapjes naar de bovenverdieping doen waar het genadeloos door blijft knallen. Gewoon even langslopen doe je niet, je moet echt even blijven staan om keihard te stampen. MC Renegade gaat er ook keihard voor, er wordt zelfs gecrowdsurfed!

Nadat Tatanka en Zatox hun dikke sets hebben afgerond verschijnen alle dj’s gezamenlijk in blauwe shirts op het podium om deze dampende, Italiaanse nacht samen af te sluiten. Een echt héle harde afsluiter laat zich afweten, maar we gaan met een gerust hart en volledig geupdate weer terug naar huis. In volle verwachting, afvragend wat Q-dance ons gaat brengen tijdens de volgende X-Qlusive's, zijn we klaar voor de volgende negen jaar!

txt Marlon Schuurman
imgs Martijn Visser, Stampgasten.nl
Party Tips