Reviews + Partyreports
Italo Elite @ Paradiso

Italo Elite @ Paradiso

22 mei 2010 Het is vrijdag 21 mei. Het afgelopen jaar was het elke tweede donderdag van de maand raak in de Amsterdamse Club Up en na een succesvolle reeks wordt vanavond het éénjarig bestaan van Italo Elite uitbundig gevierd in poptempel Paradiso.

Disco is helemaal terug. En als je een beetje om je heen kijkt en af en toe onder je steen vandaan kruipt, mag het je niet ontgaan zijn; disco is overal. Toch blijkt Italo Disco nog niet helemaal herontdekt te zijn bij het grote publiek en misschien is dat dan ook wel de reden waarom je er juist vanavond bij moet zijn. Nu is het nog leuk.

Op het moment van aankomst is de grote zaal redelijk gevuld, het is niet over vol maar desondanks wordt er stevig gedanst door de aanwezigen. Uit de boxen schittert een schone mix van fantasierijke melodieën, serieuze beats en Engelse vocalen met een scherp accent. Heerlijke tegenstrijdige muziek die toch haar balans weet te vinden. En dat geldt niet alleen voor de sound van de Italo Disco, maar ook voor de samenstelling van het publiek. Van hetero tot drag Queen en alles wat je daartussen maar bedenken kan. Extase Extravagante Extraordinaire.

De dj-booth staat voor het podium opgesteld, wat het oppervlak van de dansvloer in de grote zaal kleiner maakt dan we gewend zijn in Paradiso op de vrijdagavond. Maar voor de viering van haar verjaardag trekt Italo Elite op deze feestelijke avond meer uit de kast dan het opleggen van klassiekers die ooit de Europese discotheken domineerden. Naast dj's David Vunk, Lupe, Tom Trago, San Proper en Martin Duval is er ruimte gemaakt voor meer, en al snel vullen de live acts van I Never Dance, Martin Duvall & Band, Miss Bliss, Pole Parker en de modeshows van Nuyzn, BrianEnrico, 2pr en Kenkichi het podium met hun eigenzinnige creativiteit. Met alles erop en eraan bewijst Italo het meest stijlvolle en visuele genre binnen de disco te zijn.

Ook beneden in de Basement is dit het geval. Met de muziek, verzorgd door Ayro Dee met zijn constante brede glimlach en de rockende adembenemende Slick Chick met haar stoere draaikunsten, gaat het er sappig aan toe. Echt druk kan je het hier niet noemen, maar wie er bij is staat vol overtuiging te dansen en laat zich vervoeren door de zinderende back 2 back set die de twee staan weg te geven. Toch is het een beetje jammer als het feestje hier stopt en we gemaand worden weer naar de boven te vertrekken.

Gelukkig wordt er in de grote zaal doorgedraaid waar San Proper inmiddels achter de draaitafels is gedoken. Het is weliswaar een stuk rustiger geworden, maar de laatste bezoekers staan met de andere dj's op de dansvloer en genieten nog even van de afsluitende krakers die Proper voor het einde heeft bewaard en uit zijn tas trekt.

We verlaten de Paradiso met een voldaan gevoel. En ook al was Italo Elite niet heel druk bezocht, toch praten we na over een gelaagde eerste editie in Paradiso. Volgende keer zijn we er zeker weer bij!

txt Asrin Sapoetra
img APE archief
Party Tips