Reviews + Singles
Jimpster - These Times remixes

Jimpster - These Times remixes

14 januari 2013 Label: Freerange
Cat nr: FR178
Stijl: deephouse

Release: 14 januari 2013

Oordeel: 4/5Vorig jaar een van de betere deephouse-tracks in de clubs, These Times van Jimpster. De plaat dook overal op, tot in de beruchte Boiler Room set van Âme. Diens labelgenoot Dixon zou zelfs hebben verzucht de plaat graag voor Innervisions te hebben getekend zodat hij er zelf ook een remix van had kunnen maken.

De Duitser krijgt nu zijn zin, al verschijnt ook deze 'refix' op Jimpster's eigen Freerange label. Maar zoals ongeveer voor elke Dixon remix geldt wordt dit ook een plaat die de komende maanden de dansvloeren zal domineren. Een heerlijk uptempo housegroove met die inmiddels welbekende vocalen van Jinadu, langzaam opbouwend naar die sferische, licht hypnotiserende climax -nice! Je zou je bijna verbazen dat de track nu pas uitkomt, zo vertrouwd voelt ie.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F72427028"></iframe>

Ook een andere Duitser neemt de track bovendien onder handen. Manuel Tur houdt het kleiner, laat in de onderlaag wat meer gebeuren en bouwt een subtiele, maar ook minder dansvloergeschikte vibe -het betere luisterwerk, zeg maar.

<iframe width="100%" height="166" scrolling="no" frameborder="no" src="https://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Ftracks%2F72426713"></iframe>

Het Berlijnse duo Kyodai, net als Tur een goede bekende van het Freerange huishouden, maakt er tenslotte een goed gedoseerde dj-tool van. Iets meer nadruk op de melodie en geluiden, wat fellere percussie en invloeden uit deep techno. Erg fijne track die eigenlijk net zo betoverend werkt als Dixon's versie alsook het origineel. Kortom, mooi begin van het jaar, deze updates van These Times.

Nico van der Plas

Tracks
1. These Times (Dixon refix)
2. These Times (Manuel Tur remix)
3. These Times (Kyodai remix)
Party Tips