Reviews + Albums
Joey Negro And The Sunburst Band - The Secret Life Of Us

Joey Negro And The Sunburst Band - The Secret Life Of Us

13 augustus 2012 Label: Z Records
Cat nr: ZEDDCD026
Stijl: house / disco / funk

Release: 14 augustus 2012

Oordeel: 4/5Dit vierde studioalbum van Joey Negro And The Sunburst Band komt op het perfecte moment uit. Namelijk medio augustus te midden van prachtig zonnig zomerweer. Joey Negro, een alias van (house)veteraan Dave Lee, kennen we ook van zijn baanbrekende en succesvolle werk onder aliassen als Jakatta en Akabu.

Met de Akabu-pet op bracht hij in het najaar van 2010 nog het fijne deephouse album The Phuture Ain't What It Used To Be uit via Z Records – Lee’s eigen label.

Onder de werknaam Joey Negro And The Sunburst Band stelt Dave Lee (zoals bekend) invloeden uit de soul, funk, jazz, electro-boogie en disco centraal. Die ‘retro’ aanpak horen we ook terug op The Secret Life Of Us. Een vers werkstuk dat andermaal klinkt als een klok en opzichtig knipoogt naar de jaren ’70 en ’80 van de vorige eeuw.

Dave Lee schreef in eerste instantie het bronmateriaal (keys en vocalen), waarna hij samen met de bandleden (muzikanten) de uiteindelijke stukken opnam in de studio. Opener In The Thick Of It klinkt als een vrolijke mengelmoes van de soulful jazzy house van Masters At Work met jazz-dance instituut Incognito.
Het blijkt het startsein van een uitstekende reeks aan tracks. Vijftien in totaal. Vocaal gezien schakelde Dave Lee de hulp in van mensen als Pete Simpson (onder andere bekend van zijn werk met Domu), Angela Johnson en Diane Charlemagne. Juist, de Diane Charlemagne die je kent van de drum 'n bass/jungle klassieker Inner City Life van Goldie. Een vrouw met een dijk van een stem. Ook in 2012 overtuigt zij ruimschoots. Ze zingt mee op drie albumtracks en laat een onuitwisbare indruk achter. Vooral de op Chic-disco gebaseerde titeltrack springt er wat dat betreft positief uit.

De genoemde onuitwisbare indruk laat het album overigens in de breedte niet achter, maar sterk is dit vierde Joey Negro And The Sunburst Band album zonder enkele twijfel. Het album heeft een (selecte) greep aan waanzinnig lekkere tracks te bieden. Kenners weten wat ze kunnen verwachten en worden niet teleurgesteld.

Art-D-Fact

Tracks
01. In The Thick of It feat. Angela Johnson
02. Why Wait For Tomorrow feat. Pete Simpson
03. My Way feat. Diane Charlemagne
04. Jazz The DMX
05. Easy Come, Easy Go
06. Where The Lights Meet The Music feat. Darien
07. The Secret Life Of Us feat. Donna Gardier & Diane Charlemagne
08. Caught In The Moment feat. Pete Simpson
09. Opus De Soul
10. Trust Me feat. Vivienne McKone
11. Educated Funk
12. Take It To The Top feat. Noelle Scaggs
13. Taste The Groove
14. Definition Of Luv feat. Diane Charlemagne
15. Love One Another
Party Tips