Reviews + Partyreports
Joost van Bellen bouwt circusfeest in Eindhoven

Joost van Bellen bouwt circusfeest in Eindhoven

01 december 2009 Joost van Bellen zit 25 jaar in het vak, dat moet worden gevierd! Ter ere van zijn jubileum tourt hij van 9 oktober tot 31 december door Nederland en België met The Greatest Rock ’n Rave Circus. Op 27 november streek dit feest neer in De Effenaar in Eindhoven, wij waren erbij.

Het jubileumfeestje van ome Jopie, zoals Joost van Bellen door ringmeester Monsieur Plastique liefdevol werd genoemd werd, begon in een tot circustent omgebouwde Effenaar. Op het podium was de draaitafel verstopt achter een gigantische snor. De snor is een terugkomend thema van de avond, niet alleen omdat Joost een snor heeft waar de dame met de baard jaloers op is, maar ook omdat de dresscode luidt: snorremanzen (m/v), freakshows en circusvolk. Het grootste gedeelte van de feestgangers had zich uitgedost met hoedjes, strikjes, jasjes, glitters, schmink, veren, bont, valse snorren en wimpers. Het is verbazingwekkend hoe goed sommige dames eruit zien met een plakbaardje!

De sexy Wannabeastar opende het circus met een opzwepende dj-set. Zij trakteerde het publiek met een dansje op de draaitafel zodat deze haar prachtige circusoutfit met glitterende pailletten en veren kon bewonderen.

Daarna volgde het vuige optreden van The Rock ’n Rave Circusband from Hell, de winnaars van de Diesel U Music contest: Melomanics. De mannen hebben met hun vernieuwende sound laten zien en horen dat ze een terechte winnaar zijn van de Diesel U Music contest. Tijdens het laatste nummer, een rock meets electro-cover van ACDC’s Thunderstruck, ging de hele zaal dan ook los. Dit was ook het geval tijdens het optreden van ‘massahypnoseact’ Aux Raus. Alleen in het circus zie je zoveel clowns en baardmannen in de moshpit!

Het hoogtepunt van de avond was natuurlijk de aankomst van dé discodinosaurus, de man om wie het allemaal draait: Joost van Bellen. Hij had zijn rollator wel meegenomen maar wij weten dat hij deze nog lang niet nodig heeft. ‘Iedereen mag ome Jopie een handje geven’ kirde monsieur Plastique. Dus ‘ome Jopie’ maakte met zijn rollator een klein rondje door de zaal om ‘iedereen’ een handje te geven. Toen hij hiermee klaar was begon hij met zijn dj-set.
De set werd kort onderbroken door verschillende circusacts. De meeste indruk maakte het optreden van de sterkste man (of was het toch een vrouw?) ter wereld, ‘met okselharen van staal’ volgens Monsieur Plastique, die 10.000 kilo ging optillen en daarna triomfantelijk ‘I got the power’ van Snap zong.
The Greatest Rock ’n Rave circus doet haar naam eer aan. Als je nog geen plannen hebt voor oudejaarsnacht, je houdt van dansen, circus en bent niet vies van een verkleedpartijtje dan zou ik zeker naar dit feestje van Joost van Bellen gaan. Je wordt beloond met een avond vol rock, rave en spannend circusentertainment.

txt Alicia Hanssen
Party Tips