Reviews + Singles
Julien Chaptal - The Look On Your Face

Julien Chaptal - The Look On Your Face

22 april 2013 Label: Defected Records
Cat nr:
Stijl: techhouse / house

Release: 22 april 2013

Oordeel: 4/5


Julien Chaptal komt misschien uit Parijs, hij voelt toch een beetje als 'onze man' aangezien hij al jaren in Amsterdam vertoeft. Hier proefde hij tien jaar geleden al van de lokale minimal en techhouse, wat in zijn geval resulteerde in net zulke opwindende releases voor o.a Remote Area.

Nu maakt hij echter zijn debuut op Defected. En hier is duidelijk te horen hoe hij de afgelopen jaren aan zijn geluid heeft geschaafd. De titeltrack van deze EP is een mooi gelaagde techhouse groove met fijne melodie en percussie. De vocalen zorgen voor de ideale zomerse atmosfeer, een mooi contrast tussen die Amsterdamse tech-stijl en Defected-achtige house.

<iframe width="100%" height="450" scrolling="no" frameborder="no" src="http://w.soundcloud.com/player/?url=http%3A%2F%2Fapi.soundcloud.com%2Fplaylists%2F4563467&show_artwork=true"></iframe>

Call Me is van een totaal ander snit. Een broeierige, dubby track die lijkt gemaakt voor een zweterig strandfeestje -wat een heerlijk simpel, maar o zo effectief nummer!

Wild Cat is vervolgens weer een terugkeer naar de welbekende techhouse waar we Chaptal en zijn Amsterdamse kompanen mee hebben leren kennen. Een sterke, energieke track, maar iets minder eigenzinnig dan de voorgaande twee tracks.

Desondanks een mooie release van Chaptal, die met dit trio voor Defected een mooie stap maakt in zijn carrière.

Nico van der Plas

Tracks
1. The Look On Your Face
2. Call Me
3. Wild Cat
Party Tips