Reviews + Singles
Karocel - This One EP

Karocel - This One EP

25 april 2013 Label: Freude Am Tanzen
Cat nr: FAT63
Stijl: house

Release: 22 april 2013

Oordeel: 3/5


Karocel is het muzikale trio dat bestaat uit de Duitse band Marbert Rocel en dj's Mathias Kaden en Michael Nagler. Aangezien ze nogal vaak samen op de line-up stonden, besloten ze om in 2010 samen het Karocel project te beginnen. In aanloop naar hun debuutalbum komen de jongens nu eerst uit de studio met debuut EP This One.

Titeltrack This One klinkt erg opzwepend, door heftig gebruik te maken van happy piano tunes en wat old school synths krijgt de track een retro gevoel met tegelijk een moderne bassline. De vrouwenvocaal, piano en zelfs trompet tijdens de break zijn absoluut top!

<iframe src="http://player.vimeo.com/video/54870945" width="500" height="281" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/54870945">karocel studiosession</a> from <a href="http://vimeo.com/user6148953">karocel</a> on <a href="http://vimeo.com">Vimeo</a>.</p>

It's Me is van een ander kaliber; de track klinkt kalmer en ook hier wordt een vrouwenvocaal in verwerkt: "It's me all the way". De track ontploft op geen enkel moment maar dat hoeft ook niet. Mooi!

In de Wareika's Hot Summer Night remix tenslotte wordt gebruik gemaakt van gitaargetokkel en wat langere melodieuze stukken, geen topper maar het kan er mee door. We wachten gespannen af wat het Karocel album ons gaat brengen...

Kwinten Lambrecht

Tracks
1. This One
2. It's Me
3. It's Me (Wareika's Hot Summer Night remix)

Party Tips